Home Automotive Ford a fabricat modelul Transit cu numărul 7 milioane

Ford a fabricat modelul Transit cu numărul 7 milioane

Ford Motor Company a produs vehiculul Transit cu numărul 7 milioane, popularul vehicul comercial lansat în 1965 în Europa și care acum va fi vândut pe 118 piețe de pe șase continente.

Aliniate unul în spatele celuilalt, cele 7 milioane de vehicule Transit ar acoperi distanța de la Londra la Sydney, în Australia, și înapoi.

Evenimentul a fost sărbătorit la inaugurarea oficială a uzinei de asamblare Transit din Nanchang, China.

Uzina Jiangling Xiaolan este rezultatul unei investiții de 300 milioane de dolari a partenerului strategic al Ford Jiangling Motors Corp (JMC) și produce vehicule sub mărcile JMC Ford pentru piața chineză, aflată în creștere.

Ford a dezvoltat o gamă largă de caroserii și versiuni: de la furgoane pentru colete, basculante și rulote până la serii unice, printre care Super-furgoanele propulsate de motoare V8 Cosworth.

Noul model de 2 tone, care este programat a fi lansat pe piața europeană în primăvara anului 2014, va fi plasat în vârful unei game de modele europene care mai include, de asemenea, Transit Custom, Transit Connect și Transit Courier.

Producția Transit s-a extins pentru prima dată în afara Europei în 1997, prin noile uzine de la Nanchang, China, și Hai Duong, Vietnam. Noua uzină Jiangling Xiaolan crește de peste două ori capacitatea de producție de vehicule comerciale a JMC de la 245.000 de unități la 545.000 de unități. JMC, care construiește vehicule Ford Transit pentru piața chineză, este deținut în proporție de 30% de Ford.

Creșterea globală a producție și vânzărilor Transit va face un pas semnificativ înainte la mijlocul anului 2014, când noul Transit va pătrunde pe piața nord-americană pentru prima dată. Modelul Transit pentru piața nord-americană va fi construit în Kansas City, statul Missouri.

În total, Ford preconizează vânzarea a 400.000 de unități Transit de 1 și 2 tone anual până în 2016, echivalentul vânzării unui vehicul la fiecare 80 de secunde.