Home Intermodal Ford Trucks, brandul de camioane cu cea mai mare creștere în România: 1.000 de camioane livrate în 30 de luni

Ford Trucks, brandul de camioane cu cea mai mare creștere în România: 1.000 de camioane livrate în 30 de luni

Ford Trucks, brandul de camioane cu cea mai mare creștere în România: 1.000 de camioane livrate în 30 de luni

Ford Trucks este marca de camioane cu cea mai mare creștere în România. La 30 de luni de la începerea operațiunilor, în aprilie 2017, Cefin Trucks a livrat în noiembrie 2019 camionul cu numărul 1.000 către Grupul Selina din Oradea.

 Obiectivul Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului în România este de a aduce Ford Trucks în topul 3 al brandurilor prezente pe piața locală a transporturilor, prin numărul de vehicule vândute în România, până la finalul anului 2021 și de a crește vânzările pentru anul 2020.

Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks

“Cota de piață a crescut, am depășit doi concurenți, ne-am propus să mai depășim doi concurenți anul viitor și să atingem o cotă de piață de 15% în următoarele 24 de luni” a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks în cadrul conferinței de presă ce a precedat evenimentul de celebrare a celor 1.000 de unități vândute. “Suntem încântați de acest rezultat și suntem foarte recunoscători tuturor clienților noștri care au făcut acest lucru posibil. Muncim foarte mult pentru a ne asigura că oferim cea mai competitivă și mai valoroasă ofertă pentru a satisface toate cerințele clienților noștri, în ceea ce privește vânzarea, post vânzarea, finanțarea, comercializarea și serviciul buy-back. Evoluția rapidă a Ford Trucks în România confirmă toate acestea: suntem lider de piață pe segmentul Construcțiilor și Vehiculelor municipale și acum intenționăm să dezvoltăm segmentul de Cap Tractor, de pe piață” a adăugat acesta.

 Cum vor evolua vânzările de camioane în 2020?

Vorbind despre evoluția pieței de vehicule comerciale în anul 2019 și previziunile pentru 2020, Stefano Albarosa a menționat că acest an a fost unul dificil pentru piață, semnalându-se o coborâre importantă a vânzărilor de vehicule comerciale până la nivelul anului 2017, până la aproximativ 6.800 de unități. În ceea ce privește anul 2020, CEO-ul Cefin Truck a explicat că piața va scădea, iar compania și-a pregătit deja două scenarii pentru anul următor: unul pesimist, în care vânzările se vor situa în jurul a 5.200 de unități și altul optimist, când volumul de piață va fi de 6.000 unități. Stefano Albarosa vede însă în această scădere o oportunitate pentru Cefin Trucks și Ford Trucks: “Cred că începând de anul viitor Ford F-MAX va conta foarte mult de piață întrucât transportatorii români își doresc un partener care să le asigure cel mai mic cost pe kilometru, iar noi reușim să le oferim acest lucru.”

În 2020, strategia comercială a Cefin Trucks se va concentra pe modelul destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, compania mizând pe atingerea unei cote de piață de 5% pe acest segment în 2020.

Pentru a susține planul ambițios de a livra vehiculul cu numărul 2.000 în jumătate din timpul alocat livrării primelor 1.000 de unități, respectiv 15 luni, Cefin Trucks investește puternic în operațiunile sale de vânzare, odată cu dezvoltarea accelerată pe care Ford Trucks o realizează în prezent, atât în Europa de Est, cât și în cea de Vest.

Selim Yazici, Directorul Ford Trucks pe Regiunea Europa Centrală și de Est

Selim Yazici, Directorul Ford Trucks pe Regiunea Europa Centrală și de Est, a declarat că Ford Trucks va continua creșterea rapidă avută în anul 2019. „Am reușit să atingem cota de piață de peste 8% cu ajutorul serviciilor oferite de distribuitorul nostru, CEFIN Trucks, pentru clienții noștri, prin soluțiile de vânzare, post-vânzare, tranzacționare și finanțare, în România. Suntem mândri să fim lider de piață și pe segmentul construcții și vehicule speciale și ne vom menține acest loc.

Selim Yazici a menționat, de asemenea, extinderea rețelei Ford Trucks în Europa de Vest, eforturile continue din vânzări și dezvoltarea rețelei de post-vânzări. „Suntem încrezători că vom avea succes pe piețele din Europa Centrală, precum și pe cele noi din Europa de Vest. Considerăm că realizările noastre sunt strâns legate de nivelul ridicat al calității serviciilor din vânzări, post-vânzări și piese de schimb, pe care le oferim în întreaga rețea. Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că este important să îi sprijinim pe șoferii Ford Trucks pe parcursul călătoriilor. Avem distribuitorii noștri alocați în Spania, Portugalia și Italia și vom crește rețeaua noastră din Vestul Europei și activitățile de dezvoltare a dealerilor, în anul 2020, și pe mai departe.

 

Rețea națională de vânzări și service

Cefin Trucks are în prezent centre proprii de service în București, Brașov, Deva și Arad și, o rețea de parteneri de servicii în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj și plănuiește deschiderea a trei noi locații de post-vânzare în 2020.

Cefin Trucks este lider de piață în comerțul de camioane rulate și, astfel, le poate acorda clienților săi prețuri de cumpărare și tranzacții foarte competitive, în ceea ce privește valoarea adăugată serviciilor financiare venite odată cu vânzarea de camioane noi. Toate vehiculele Ford Trucks livrate în România sunt echipate cu sistemene de monitorizare GPS oferite de grupul Viasat.

Echipa de vânzări Cefin Trucks a crescut în mod constant, de la 10 angajați în 2017 până la 23 în momentul de față, oferind acum o acoperire teritorială completă, distribuită într-o rețea de 12 birouri de vânzări și 12 centre de service autorizate.

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 5%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 570 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%. Datorită lansării FMAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și consolideze poziția de lider pe segmentul Construcții și Vehicule municipale și să-și crească substanțial vânzările de vehicule rutiere internaționale în 2020.