Home Logistics GEFCO România a înregistrat un profit de 2 mil. euro anul trecut

GEFCO România a înregistrat un profit de 2 mil. euro anul trecut

GEFCO România a încheiat anul trecut cu afaceri de 42,3 mil. euro si un profit net de 1,96 mil. euro, reprezentând 4,64% din cifra de afaceri.

“Rezultatele înregistrate de GEFCO România în 2012 sunt satisfacatoare, luând în considerare și factorii externi care au impact în activitatea noastra. Am reușit sa ne dezvoltam considerabil la nivel local prin continuarea colaborarii cu clienții existenți și câștigarea altor 28 de clienți noi din diverse sectoare: auto, retail, industria maselor plastice și a lemnului sau FMCG. A fost un an mixt, cu un început în forța, urmat de o ușoara încetinire. Rezultatele noastre au fost influențate și de scaderea activitații clienților Grupului GEFCO, în special în ceea ce privește comerțul cu Europa de Vest”, a declarat Christophe De Korver, Director general GEFCO România.

Cifra de afaceri a GEFCO România în 2012 a fost influențata de scaderile din segmentul clienților globali ai Grupului, incluzând Grupul PSA Peugeot-Citroen, și de catre alți factori externi precum declinul vânzarilor de vehicule – vânzarile autovehiculelor în România au înregistrat în 2012 o scadere de 23,7% comparativ cu 2011, afectând importurile și volumele produse de furnizorii auto.

Ca parte a strategiei sale, GEFCO România s-a axat pe susținerea clienților sai cu soluții de optimizare care sa raspunda noilor condiții de piața create. Pe lânga extinderea bazei de clienți, GEFCO a menținut și dezvoltat parteneriatele îndelungate pe care le are pentru a asigura o eficiența și o creștere stabila pentru ambele parți.

“Speram sa vedem în 2013 rezultatele eforturilor depuse în 2012”, a adaugat Christophe De Korver.

Cu peste 18.000 camioane operate și peste 125.000 de vehicule finite transportate în 2012, GEFCO ramâne unul dintre operatorii logistici de top din România. În 2012, GEFCO și-a extins personalul, ajungând la peste 100 de angajați. GEFCO a primit, pentru al doilea an consecutiv, titlul de ”Cel mai eficient operator logistic din România” din partea presei de specialitate. Logistica vehiculelor finite a reprezentat o parte importanta a activitații din decursul anului trecut, GEFCO România operând peste 30% din totalul autovehiculelor produse/ansamblate și importate în România.

Pentru 2013, GEFCO România își propune sa își intensifice prezența în Constanța și alte zone puternic industrializate din țara, sa implementeze soluții noi pentru piețe emergente precum Rusia sau Orientul Mijlociu și sa dezvolte serviciile de Overseas oferite clienților.