Home Automotive GEFCO introduce o nouă soluție de transport multimodal pentru reducerea amprentei de carbon

GEFCO introduce o nouă soluție de transport multimodal pentru reducerea amprentei de carbon

GEFCO introduce o nouă soluție de transport multimodal pentru reducerea amprentei de carbon

GEFCO a creat o soluție de transport multimodal – rutier-feroviar pentru a reduce emisiile de CO2 ale companiei Toyota Motor Europe. Bazându-se pe expertiza sa în logistica multimodală, această soluție de transport pentru piese auto folosește containere reutilizabile din Spania până în nordul Franței, în două călătorii zilnice dus-întors.

În comparație cu transportul anterior, care era doar rutier, această soluție îi permite companiei Toyota să își reducă semnificativ amprenta de carbon. Această soluție logistică se bazează pe parteneriatul puternic de 20 de ani dintre GEFCO și Toyota Motor Europe pentru furnizarea fabricilor cu piese din Franța, Regatul Unit și alte țări europene.

Yvon Pasquiou, director de vânzări și marketing GEFCO Franța: „Una dintre prioritățile noastre este găsirea de soluții pentru a ajuta partenerii noștri din lanțul de aprovizionare să își reducă amprenta de carbon. Plecând de la promisiunea companiei, Parteners, unlimited, echipele noastre au lucrat îndeaproape cu echipele Toyota Motor Europe pentru a proiecta un flux de transport personalizat care reduce amprenta de carbon a clienților noștri. Suntem încântați să putem face față provocării de a ajuta Toyota Motor Europe să adopte practici logistice mai sustenabile și să ne consolidăm parteneriatul în acest proces.”

Soluțiile multimodale GEFCO sunt concepute pentru a răspunde cererii tot mai mari de fluxuri logistice cu o amprentă redusă de carbon, precum și timpi de tranzit optimizați și siguri. De asemenea, aceștia protejează clienții de impactul creșterii prețurilor la energie și al lipsei de șoferi de camioane pe distanțe lungi.