Home Logistics Green Logistics Geodis investește în 200 de camioane IVECO alimentate cu CNG

Geodis investește în 200 de camioane IVECO alimentate cu CNG

Geodis investește în 200 de camioane IVECO alimentate cu CNG

GEODIS investește într-o flotă „verde” pentru livrarea urbană în Franța. Furnizorul de servicii logistice urmărește astfel să reducă nivelul de poluare atmosferică și fonică în zonele urbane.  

În iunie, compania a semnat un acord care include o comandă pentru 200 de vehicule IVECO alimentate cu CNG, acestea urmând să fie livrate până la finalul anului 2021.

Obiectivul GEODIS este ca în decurs de trei ani să realizeze un transport 100% netru din punct de vedere al amprentei de carbon pentru livrările în zonele centrale ale celor 35 mai mari orașe din Franța (cu peste 150.000 locuitori). Strategia proactivă inițiată în urmă cu câțiva ani a atins un nou nivel odată cu semnarea acestui acord cu IVECO, liderul în energii alternative, cu o cotă de piață de aproape 60% în Franța.

Compania a ales 107 vehicule IVECO Daily și 93 de vehicule Eurocargo alimentate de BioGNV, un combustibil care reduce emisiile de CO2 cu până la 95%, oferind în același timp performanțe similare cu ale unui vehicul diesel. Comparativ cu un vehicul diesel Euro VI-E, emisiile de particule fine sunt reduse cu 95%, iar emisiile de dioxid de azot (NO2) cu 90%. Aceste vehicule se încadrează în categoria Crit’Air 1. Certificate de Pieck Quiet Truck la un nivel de zgomot de 71 dB, acestea pot să efectueze livrări silențioase, zi și noapte.

„Utilizarea noilor energii reprezintă un avantaj în demersul de a reduce emisiile în activitățile noastre de distribuție.Această comandă pentru 200 de vehicule este un pas major care marchează angajamentul nostru de a reduce emisiile de CO2. Ne poziționează ca un jucător major în livrările urbane fără emisi în Franța, o ambiție care aduce și mai multe beneficii clienților noștri”, a declarat Stéphane Cassagne, vicepreședinte executiv al liniei de afaceri Distribution & Express a GEODIS.

„Salutăm angajamentul GEODIS și încrederea acordată mărcii noastre. IVECO a crezut foarte devreme în soluția de alimentare cu gaz natural, pentru care cererea crește constant în Franța și în Europa. Cu această soluție, care îndeplinește triplul obiectiv de a ne proteja sănătatea, clima și calitatea vieții în oraș, vehiculele noastre au devenit reperul pentru transportatorii care sunt deja angajați în tranziția către activități ecologice ”, a declarat Emilio Portillo, director general al IVECO Franța.