Home Automotive Kimball Electronics are în plan dublarea capacității de producție la Timișoara în următorii trei ani

Kimball Electronics are în plan dublarea capacității de producție la Timișoara în următorii trei ani

Kimball Electronics are în plan dublarea capacității de producție la Timișoara în următorii trei ani

Kimball Electronics, producător de echipamente electronice pentru industria automotive, sectorul industrial, medical și siguranță publică, are în plan dublarea capacității de producție a fabricii sale de la Timișoara.

Anunțul a fost făcut de către Alin Nica, președintele CJ Timiș, care a efectuat o vizită de lucru la sediul Kimball Electronics din Remetea Mare, județul Timiș.

“Pentru următorii trei ani, compania își propune o creștere treptată către dublarea capacității, colaborarea cu autoritatea județeană contribuind la optimizarea afacerii la nivel regional și la dezvoltarea unei strategii realiste de eficientizare a resurselor locale. Am discutat cu Dan Copocean, director general, și am fost plăcut surprins nu doar de reziliența companiei în perioada de pandemie când au pierdut angajați și au avut fluxuri de aprovizionare blocate, ci mai ales de intenția de a atinge un maxim istoric în ceea ce privește numărul de angajați. Planul de investiții al Kimball Electronics România este un semnal important că economia din Timiș este pe drumul cel bun,” a declarat Alin Nica.

În 2015, compania americană Kimball Electronics și-a extins capacitatea de producție în Europa și a deschis o nouă fabrică în Timișoara. Unitatea de producție are o suprafață de 6.000 mp, aproximativ 400 de angajați și deservește clienții europeni.