Home Intermodal GFR și NMSC Kazmortransflot LLP colaborează pentru a conecta Portul Constanța și Portul Batumi

GFR și NMSC Kazmortransflot LLP colaborează pentru a conecta Portul Constanța și Portul Batumi

GFR și NMSC Kazmortransflot LLP colaborează pentru a conecta Portul Constanța și Portul Batumi

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR) și NMSC Kazmortransflot LLP au semnat un Memorandum de Colaborare pentru a deschide o conexiune regulată între porturile Constanța și Batumi.

GRAMPET Group continuă astfel să-și dezvolte rețeaua pe piața europeană și în același timp să dezvolte noi oportunități cu partenerii din Asia.

Atât GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cât și NMSC Kazmortransflot LLP sunt membri ai Middle Corridor – Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică, iar acest acord se aliniază obiectivelor asociației de a spori cooperarea și de a intensifica fluxul de mărfuri de-a lungul rutei.

“Acordul semnat astăzi confirmă angajamentul nostru ferm față de această alianță strategică ce creează o nouă rută între China și Uniunea Europeană”, a declarat Gruia Stoica, președintele GRAMPET Group.

Sorin Chinde, Vice Președintele Diviziei de Transport a adăugat: „Există numeroase sinergii și oportunități între cele două porturi, având în vedere amplasarea lor strategică pe ruta principalelor proiecte de infrastructură de transport, precum și potențialul de dezvoltare pe termen lung”.

NMSC Kazmortransflot LLP, operatorul naval de stat al Republicii Kazahstan, deține cea mai mare și mai modernă flotă din Marea Caspică – nave cisternă, remorchere, precum și nave pentru transportul încărcăturilor voluminoase și barje pentru diverse transporturi.

Grupul GRAMPET – Grupul Feroviar Român este cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă și logistică din România și Europa Centrală și de Sud- Est și prima companie europeană care s-a alăturat Asociației Middle Corridor – Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică în septembrie 2018.