Home Industrial Grupul Policolor – Orgachim anunţă investiţii de 4,5 mil. euro în România şi Bulgaria

Grupul Policolor – Orgachim anunţă investiţii de 4,5 mil. euro în România şi Bulgaria

Grupul Policolor – Orgachim anunţă investiţii de 4,5 mil. euro în România şi Bulgaria

Grupul Policolor – Orgachim, cu activităţi extinse în domeniul producţiei şi comercializării de lacuri, vopsele, răşini şi produse chimice de specialitate, urmărește o creștere de 9% a cifrei de afaceri în 2024.

Compania a demarat deja implementarea unor investiţii totale de 4,5 mil. euro, având ca obiectiv creşterea eficienţei pentru activitatea de producţie a vopselelor în România şi Bulgaria, precum şi pentru producţia de răşini în fabrica de la Ruse.

În 2023, compania a raportat afaceri consolidate de 71,2 mil. euro în 2023, creşterea nivelului de profitabilitate şi anunţă investiţii în valoare de 4,5 mil. euro pentru acest an.

“Activitatea generală a avut un ritm bun în 2023 şi suntem bucuroşi pentru rezultatul înregistrat de echipă la nivel operaţional. Acesta demonstrează că direcţia de transformare organizaţională, repoziţionarea şi rebrandingul principalelor branduri, precum şi investiţia în noi sisteme şi tehnologii generează rezultate în linie cu strategia stabilită.

Prin urmare, continuăm şi în 2024 cu o nouă serie de investiţii, atât în România, cât şi în Bulgaria, pentru îmbunătăţirea eficienţei şi pentru a creşte capacitatea de producţie şi inovaţie a companiei în sectorul lacurilor şi vopselelor”, a declarat Irina Măndoiu, CEO Policolor-Orgachim, într-un comunicat de presă.

Vânzări de peste 50 mil. euro pentru Divizia de Vopsele şi Lacuri

Divizia de Vopsele şi Lacuri a avut cel mai mare aport în cifra de afaceri a anului 2023, consemnând vânzări de 50,7 mil. euro.

Contextul general al pieţei locale a fost marcat în 2023 de o reducere a bugetelor alocate pentru renovări şi de contracţia din sectorul construcţiilor rezidenţiale, unde numărul total de autorizaţii de construcţie nou emise la nivel naţional s-a aflat în scădere.

Acest efect a fost însă compensat de randamentul comercial şi poziţionarea superioară a portofoliului de vopsele, în care gama de lavabile SPOR a primit în 2023 calificativul A+ la testul care măsoară cantitatea compusilor organici volatili în aer, conform testării Eurofins – French VOC (Compusi Organici Volatili), iar gama de emailuri pe bază de apă a fost certificată Toy Safe, sigur pentru vopsirea jucăriilor din lemn şi a mobilierului copiilor.

Îmbunătățirea indicatorului de profitabilitate

Indicatorul de profitabilitate al Grupului s-a îmbunătăţit substanţial, profitul EBITDA ajungând la nivelul de 3,8 mil. euro în 2023, comparativ cu valoarea EBITDA de 2,8 mil. euro în anul anterior.

Rezultatul a fost posibil prin controlul eficient al costurilor fixe şi randamentul optimizat adus de finalizarea unei serii de investiţii la nivel de grup, care au vizat creşterea şi automatizarea capacităţilor de producţie, tranziţia către o structură organizatorică mai flexibilă şi mai eficientă, implementarea de sisteme interne de planificare şi raportare îmbunătăţite printr-un nou sistem ERP, precum şi costuri logistice mai reduse, menționează Policolor-Orgachim.