Home Logistics 3 PL Grupul Teraplast investește 15 milioane de euro în inovații, creșterea capacității de producție și automatizare

Grupul Teraplast investește 15 milioane de euro în inovații, creșterea capacității de producție și automatizare

Grupul Teraplast investește 15 milioane de euro în inovații, creșterea capacității de producție și automatizare

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor, are planificate proiecte importante de investiții în valoare de 15 milioane de euro în cadrul celor trei companii ale grupului TeraPlast, Depaco și TeraGlass.

6,2 milioane euro sunt bugetate pentru o investiție în cadrul TeraPlast ce are scopul de a aduce o inovație pe piața granulelor din PVC din România prin producția de granule fără halogen, rezistente la foc, și extinderea capacității de producție a țevilor de canalizare interioară din polipropilenă, o alternativă superioară calitativ sistemelor din PVC. Deșeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate și reprocesate.

Grupul TeraPlast va investi și 5,2 milioane de euro pentru deschiderea unei noi unități de producție Depaco în Băicoi (Prahova), care, la o capacitate de producție de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă, va asigura fluxuri optime de logistică și depozitare.

Proiectul TeraGlass, în valoare de 3,5 milioane de euro, vizează crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC, proces ce va contribui atât la creșterea capacității de producție și a productivității muncii, cât și la suplinirea cererii aflate pe un trend ascendent.

Cele trei companii au primit un ajutor de stat în valoare de 6,8 milioane de euro prin H.G. 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și dezvoltare regională. Odată cu aceste investiții vor fi create 169 de noi locuri de muncă.