Home Logistics 3 PL FM Logistic inaugurează un nou depozit pentru produse farmaceutice în București

FM Logistic inaugurează un nou depozit pentru produse farmaceutice în București

FM Logistic inaugurează un nou depozit pentru produse farmaceutice în București

FM Logistic a inaugurat oficial depozitul pentru produse farmaceutice din apropiere de București, lângă autostrada A1 București – Pitești, în Dragomirești, județul Ilfov.

Depozitul a presupus o investiție de 20 milioane euro, ce a inclus studiul de fezabilitate, achiziţia şi viabilizarea terenului şi construţia depozitului de 20.000 mp.

Construcția acestei platforme a început în iulie 2016 și a primit primii săi paleți în noiembrie 2017 pe o suprafață de 10.000 mp destinată produselor cosmetice şi FMCG și încă 1.000 mp  de mezanin pentru activitățile de co-packing. Alți 10.000 mp cu licență sunt destinați logisticii produselor farmaceutice și 1.150 mp de mezanin deasupra rampelor frontale pentru produse sensibile.

“Platforma din Dragomireşti este cea de-a treia platformă construită în România de către NG Concept- filiala FM Logistic dedicată ingineriei construcțiilor. Această construcție reflectă imaginea FM Logistic în țara noastră, reflectă identitatea companiei și este recunoscută în industria logistică. Depozitul a fost proiectat și construit în conformitate cu cele mai recente standarde și tehnologii în domeniul construcțiilor pentru a răspunde exigenţei FM Logistic. Începând cu anul 2009, NG Concept și FM Logisitc au decis să creeze construcţii verzi în întreaga lume. Aşadar, această nouă platformă FM Logistic va obţine certificarea LEED® în următoarele luni”, a declarat Veronica VASILESCU- Administrative Manager NG Concept.

În prezent, FM Logistic este pregătită să respecte toate cerinţele regulamentului UE ce va intra în vigoare începând cu data de 9 februarie 2019, privind serializarea produselor farmaceutice. „Procesul pentru demararea serializării a necesitat o investiție semnificativă în revizuirea echipamentelor existente, a sistemului informatic (hardware si software), a proceselor și în pregătirea angajaților; toate aceste aspecte sunt în conformitate cu Asigurarea Calității și procesul de Management al Schimbării. Pe lângă serviciile de serializare, FM este deschisă tuturor posibilităților asociate acestei evoluții, inclusiv servicii de agregare dacă este necesar.”a menționat Jean FRANCOIS FUSCO- Corporate Healthcare Compliance Director FM Health.

Depozitul este dotat cu instalații pentru măsurarea și controlul temperaturii și umidității, instalate după maparea termică regulată (iarna și vara) a instalației. Acestea asigură temperaturile specificate de producătorii de medicamente pentru produsele stocate, în condiții normale (maximum 25 grade C) sau în condiţii de frig- produse sensibile (păstrate între 2 și 8 grade C) și produse care necesită temperatură negativă (depozitate la o temperatură între -25 și -15 grade C).

Toate operațiunile de gestionare a depozitului sunt efectuate în conformitate cu cerințele europene, GSP (Bunele Practici de Depozitare) și GDP (Bunele Practici de Distribuție), pentru produsele farmaceutice.

În plus, partiționările speciale pentru anumite tipuri de medicamente, echipamentele de manipulare marfă (scanere, reachtruck-uri, etc.), o instalaţie independentă de alimentare cu energie electrică și un sistem special pentru îndeplinirea condiţiilor de securitate (acces control, camere video, etc.), un sistem de backup, asigură un management de depozitare eficient şi sigur.

FM Logistic a oferit în România pe parcursul ultimilor 8 ani servicii logistice companiilor farmaceutice globale de top, printre care recepția, depozitarea, manipularea și pregătirea pentru livrare şi gestionarea informatică a fluxurilor de produse.