Home Logistics Green Logistics HAI face o nouă investiție la Santana

HAI face o nouă investiție la Santana

HAI face o nouă investiție la Santana

Hammerer Aluminium Industries extinde capacitatea fabricii de reciclare a aluminiumului de la Santana, Arad. Producătorul investește 4,5 milioane de euro în cel de-al treilea cuptor de topire pentru reciclarea materialelor, crescând astfel capacitatea de reciclare la 250.000 tone anual.

Investiția vine pe fondul creșterii cererii de aluminium în industria de construcții. „Implementăm acest proiect într-un ritm accelerat și vom putea furniza pieței materiale reciclate de înaltă calitate la capacitate maximă de la începutul anului 2022, conform planificării, putând astfel să satisfacem cererea tot mai mare a clienților noștri“, a spus Rob van Gils CEO al grupului HAI.

Noua instalație de reciclare a materialelor reprezintă o combinație de consum redus de energie și performanțe de reciclare a metalelor superioare, acest principiu de funcționare încadrându-se perfect în strategia de sustenabilitate a Hammerer Aluminium Industries.

Sustenabilitatea este un pilon central al strategiei HAI, compania făcând pași importanți către transformarea sustenabilă a industriei aluminiumului. „Clienții și investitorii cer o transformare reală și o trecere la activități economice durabile, atât din punct de vedere ecologic, cât și social. Subiecte precum emisiile de CO2 și economia reciclării vor continua să câștige importanță. Cu o rată de reciclare de până la 80%, compania noastră este un pionier în industria aluminiului. Suntem extrem de motivați să continuăm aceste procese “, declară Rob van Gils.