Home Companii IFC investeste in grupul de firme romanesti TTS

IFC investeste in grupul de firme romanesti TTS


IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte până la 12 milioane Euro în S.C. Transport Trade Services (Grup TTS) şi în filialele acesteia pentru a îmbunătăţi serviciile de transport şi logistică din România, în special cele furnizate de-a lungul bazinului dunărean, dând astfel un nou avânt comerţului şi industriei din întreaga regiune.

Această investiţie va contribui la dezvoltarea în continuare a coridorului dunărean, ca rută de transport de bunuri în vrac, aducând beneficii în special sectorului agricol şi altor sectoare de activitate orientate spre export. Transportul fluvial este modalitatea de transport al bunurilor cea mai rentabilă şi mai puţin invazivă faţă de mediul înconjurător. Sporirea gradului de utilizare a căilor fluviale poate reduce în mod semnificativ costurile de transport şi poate spori schimburile comerciale la nivelul mai multor sectoare de activitate importante, inclusiv agricultura, produsele chimice, metalele şi produsele miniere.

Mircea Mihăilescu, Preşedintele Grupului TTS a declarat că “politica Uniunii Europene este aceea de a susţine trecerea către navigaţia fluvială în Europa, alocându-se fonduri semnificative în acest scop. Strategia europeană pentru coridorul dunărean face parte din această politică, iar obiectivul de îmbunătăţire a mobilităţii şi posibilităţilor de transport multimodal abordează în mod nemijlocit infrastructura şi flotele fluviale. Acum este momentul potrivit ca TTS să-şi unească forţele cu IFC pentru a sprijini politicile europene de direcţionare a mai multor mărfuri pe căile fluviale. Aceasta este doar prima etapă în cadrul unui proiect pe termen lung, care va fi realizat cu sprijinul IFC.”

Tomasz Telma, Directorul IFC pentru Europa şi Asia Centrală a declarat că “investiţia noastră va ajuta TTS să cumpere vase noi şi să dezvolte şi alte operaţiuni în porturile dunărene şi în Constanţa. Utilizarea sporită a coridorului dunărean ar putea îmbunătăţi în mod semnificativ schimburile comerciale şi exporturile nu numai dinspre România, dar şi cele dinspre Austria, Bulgaria, Germania, Serbia şi Ungaria.”

TTS este lider în România în domeniul expedierii de mărfuri în vrac în reţeaua fluvială dunăreană. Prin intermediul filialelor sale, TTS oferă o gamă cuprinzătoare de alte servicii logistice, inclusiv transport fluvial, transbordare directă şi indirectă, servicii portuare, brokeraj şi antrepozitare, precum şi servicii de încărcare/descărcare/stivuire.

România a devenit membră a IFC în 1990, iar portofoliul instituţiei în această ţară la ora actuală însumează 659 milioane USD. Printr-o combinaţie de investiţii şi servicii consultative, IFC sprijină întreprinderile private din toată ţară din diverse sectoare de activitate, inclusiv pieţe financiare, agricultură, producţie, infrastructură şi sănătate.

Despre IFC
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală, care se concentrează exclusiv pe sectorul privat. Noi ajutăm ţările aflate în curs de dezvoltare să ajungă la cote de creştere sustenabilă prin investiţii financiare, furnizând servicii de consultanţă societăţilor comerciale şi guvernelor şi mobilizând capital pe pieţele financiare internaţionale. În anul fiscal 2011, în contextul incertitudinii economice regăsite oriunde în lume, noi ne-am ajutat beneficiarii să creeze locuri de muncă, să consolideze performanţele de mediu şi să se implice în viaţa comunităţilor din care fac parte – toate acestea prin creşterea investiţiilor noastre la o cotă fără precedent, de aproximativ 19 miliarde USD.