Home Companii GEFCO devine partener exclusiv pentru GM în Europa

GEFCO devine partener exclusiv pentru GM în Europa


Grupul GEFCO, lider în logistica auto 
şi punct de referinţă în logistica industrială, a semnat pe 28 iunie, cel mai important contract de servicii logistice din istorie cu producătorul american General Motors.

Contractul acoperă un interval de şapte ani şi include o perioadă de exclusivitate. Acesta va intra în vigoare la începutul anului 2013.

Contractul prevede externalizarea serviciilor logistice în amonte şi în aval (cu excepţia distribuţiei finale a pieselor de schimb), pentru brandurile Opel, Vauxhall şi Chevrolet în Europa şi Rusia.

GEFCO va aproviziona punctele de asamblare din Polonia, Spania, Marea Britanie, Germania şi Rusia, de la furnizori din Europa sau din porturile de export din întreaga lume. GEFCO va livra apoi vehicule în întreaga lume, distribuind la nivel mondial circa 1,2 milioane de vehicule pe an.

Fiind un vechi partener 3PL al General Motors (din 2005), GEFCO devine astăzi un jucător 4PL pentru  producătorul american, la fel ca în parteneriatul cu PSA Peugeot Citroën. Se aşteaptă ca sinergiile sa fie  deblocate prin punerea în comun a fluxurilor şi achiziţiilor.

În ceea ce priveşte organizaţia, GEFCO urmează să formeze o echipă dedicată General Motors pentru a integra fluxurile producătorului auto. De asemenea, GEFCO îşi stabileşte prezenţa în uzinele producătorului, în special pe platformele din Germania, Spania, Polonia şi Marea Britanie.

“Prioritatea noastră principală astăzi este de a integra cu succes fluxurile General Motors şi de a ne ţine promisiunile în ce priveşte costurile şi fiabilitatea” a declarat Luc Nadal, Director General GEFCO

Antoine Redier, şeful Programului General Motors, a adăugat: “GEFCO îşi mobilizează toate echipele sale pentru a deveni un jucător 4PL care va stabili standardele în materie”.