Home Logistics Depozitare IPSO Agricultură – business performant, logistică eficientă

IPSO Agricultură – business performant, logistică eficientă

IPSO Agricultură – business performant, logistică eficientă

Într-un domeniu atât de susceptibil la trecerea timpului și supus capriciilor fenomenelor vremii cum este agricultura, o livrare întârziată a unui echipament agricol, fie chiar și cu doar o zi, poate face diferenţa între un sezon bun și o recoltă compromisă. În acest domeniu, logistica nu înseamnă doar bani, ci stă la baza încheierii unor parteneriate durabile între fermieri și furnizorii de echipamente

Din 2009 compania IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, este lider de piaţă în domeniul mașinilor și echipamentelor agricole, o poziţie care nu se menţine ușor și care necesită investiţii permanente în toate sectoarele ce pot influenţa nivelul vânzărilor. Extinderea reţelei IPSO pe teritoriul României, care în prezent numără 18 puncte de lucru și eficientizarea activităţilor logistice sunt doar două dintre sectoarele în care compania a investit resurse semnificative în ultimii ani.

Dorin Dragomirescu, Supply Chain Manager IPSO Agricultură ne-a vorbit despre modelul logistic al companiei, organizarea activităţilor logistice, hubul logistic IPSO deschis în urmă cu un an în Ungaria și despre ceea ce înseamnă lucrul cu fermierii locali.

  • Intermodal&Logistics: IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur. Putem spune că există un model logistic comun pentru companiile din grup?
  • Dorin Dragomirescu: IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur, însă modelul logistic nu este comun pentru toate companiile din grup, nici măcar pentru cele două companii care își desfășoară activitatea în România, IPSO Agricultură, respectiv Bergerat Monnoyeur. Fiecare companie din cadrul grupului are propriul model logistic, propria abordare. IPSO Agricultură și-a stabilit ca și prioritate să fie cât mai aproape de clienţii săi și acest lucru este reflectat și de modelul logistic abordat de companie. Am adaptat permanent soluţiile furnizate astfel încât să ne atingem obiectivul, acela de a fi cât mai aproape de fermieri. Deschiderea hub-ului din Ungaria, de la Újhartyán, în martie 2016 ne permite să pregătim utilajele și să le livrăm în curtea fermierului, acestea ajungând la destinaţie pregătite de lucru.
  •  Intermodal&Logistics: Cum este organizată logistica IPSO Agricultură din punct de vedere al hub­urilor și depozitelor de piese de schimb?
  •  Dorin Dragomirescu: În cadrul IPSO Agricultură, logistica de utilaje și cea pentru piese de schimb au o organizare diferită. Utilajele sunt aduse de la furnizori în Ungaria, la Ujhartyan, pentru a fi pregătite înainte de livrarea finală către clienţii noștri din România. Piesele de schimb sunt livrate direct în România, către cele 18 depozite regionale localizate în cele mai importante zone agricole sau către depozitul central din Mogoșoaia. Pentru ambele activităţi, utilaje agricole și piese de schimb, avem o organizare logistică ce ne permite livrarea bunurilor în cel mai scurt timp posibil. Compania IPSO Agricultură are în prezent 18 depozite de piese de schimb, localizate în cele mai importante zone agricole din România. De exemplu, daca vorbim de serviciile de post vânzare suntem capabili să livrăm atât prin transport rutier, dar și aerian piesele care nu se află în stocul naţional. Livrarea se poate face în mod normal la sediile IPSO Agricultură în 1-5 zile lucrătoare, în funcţie de urgenţă, dar și la clientul final în mai puţin de 24 ore în caz de maximă urgenţă (de exemplu pentru reparaţiile ce sunt necesare în campania de recoltat). În ceea ce privește colaborarea cu furnizorii de servicii de transport, abordarea IPSO Agricultură este una bazată pe dezvoltarea de parteneriate, în vederea unei colaborări durabile și de creștere organică. Această strategie este foarte apreciată de către actualii parteneri și colaboratori în condiţiile în care înainte de 2017, în special pe logistica de utilaje, activitatea era organizată diferit.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In