Home Logistics Yale – soluţia logistică în manipularea bobinelor de carton

Yale – soluţia logistică în manipularea bobinelor de carton

Yale – soluţia logistică în manipularea bobinelor de carton

Domeniul manipulării mărfurilor este unul foarte dinamic, cu numeroase provocări pentru operatorii logistici. Cu o experienţă de peste 23 de ani pe piaţa stivuitoarelor din România, Vectra Eurolift Service oferă soluţii logistice pentru o mare diversitate de aplicaţii, punând la dispoziţie o gamă largă de echipamente marca Yale.

Un echipament interesant în portofoliul Yale comercializat de către Vectra este modelul ERP35 VL, un electrostivuitor în 4 roţi dotat cu dispozitiv pentru manipularea bobinelor de carton. Acest stivuitor a fost livrat la începutul anului 2017 către compania Abzac România, un important producător de tuburi și colţare de carton. Necesitatea unui astfel de echipament a venit ca urmare a specificului aplicaţiei desfășurate de operatori în depozitul Abzac România de lângă Ploiești.

Astfel, electrostivuitorul Yale dotat cu rotator este folosit pentru transferul bobinelor de carton din tir și pentru transportul lor până în zona de producţie. Numărul mediu de bobine manipulate într-o zi de către Abzac România este de 20-25 bucăţi. Un alt aspect de care s-a ţinut cont în alegerea electrostivuitorului Yale ERP35 VL l-a reprezentat și faptul că era necesar un utilaj care să poată asigura o productivitate ridicată într-un regim de lucru intens.

La Abzac România se lucrează în două schimburi, în intervalul orar 07:00 – 24:00. Luând în considerare toate aspectele menţionate, Vectra Eurolift Service a configurat un echipament fiabil, care să faciliteze munca operatorilor, maximizând în același timp eficienţa. Proiectat pentru aplicaţii intense, electrostivuitorul Yale, tip ERP35 VL, are o capacitate de ridicare de până la 3.500 kg și o înălţime de ridicare de până la 4.610 mm. Echipat cu o baterie de tracţiune de 80V/700Ah, acest stivuitor electric în 4 roţi asigură un grad ridicat de operativitate cu consumuri reduse de energie. Rotatorul montat pe electrostivuitor, destinat manipulării bobinelor, asigură o vizibilitate excelentă asupra paletului și poate efectua o rotaţie de 360 grade. Printre caracteristicile de performanţă care au recomandat acest electrostivuitor Yale se numără:

  •  Panou de control cu 4 module de performanţă, în funcţie de caracteristicile stivuitoristului;
  •  Sistem HiP (High – Performance) care asigură viteza de deplasare (chiar și cu încărcătură) la un consum scăzut de energie;
  •  Opţiunea YaleStop este setată automat prin panoul de control astfel încât frâna la parcare să fie activă atunci când stivuitorul staţionează, acest aspect asigurând operatorului siguranţă în momentul în care încarcă și descarcă marfa.

Electrostivuitorul Yale ERP35 VL a fost special creat pentru a oferi operatorului un mediu de lucru confortabil, având cel mai redus nivel de vibraţii resimţit de către stivuitorist în timpul aplicaţiilor. Sistemul de propulsie și suspensiile scaunului atenuează vibraţiile resimţite de utilizator.

“Principalele motive pentru care Abzac România a ales echipamentul Yale au fost experienţa deţinută în acest domeniu de către Vectra Eurolift Service, buna comunicare și înţelegerea exactă a aplicaţiei” spune Delia Dumitru, Plant Manager Abzac Romania.