Home Industrial Iveco Defence Vehicles începe lucrările la fabrica din Petrești, Dâmbovița

Iveco Defence Vehicles începe lucrările la fabrica din Petrești, Dâmbovița

Iveco Defence Vehicles începe lucrările la fabrica din Petrești, Dâmbovița
Iveco Defence Vehicles, o subsidiară a CNH Industrial N.V. a demarat lucrările la unitatea de asamblare pentru camioane tactice din Petrești, județul Dâmbovița. Investiția se ridică la 50 milioane euro.

Unitatea de producție va avea 9.000 mp și o capacitate de producție de 440 camioane pe an.

Prezent de inaugurarea lucrărilor de construcție, premierul Ludovic Orban a declarat: “Inaugurăm, astăzi, lucrările pentru realizarea unei investiții de aproximativ 50 de milioane de euro, care va crea, în primă fază, 200 de locuri de muncă directe. Această capacitate de producție, precum şi contractele cu furnizori autohtoni vor genera dinamică economică, locuri de muncă suplimentare şi dezvoltarea întregii zone.”

România devine astfel a patra țară la nivel mondial unde producătorul italian deține unități de producție după Italia, Germania și Brazilia.

În luna ianuarie a acestui an, Iveco Defence Vehicles a anunțat că va furniza Armatei Române 942 de camioane tactice, prima tranșă dintr-un acord ce vizează livrarea a peste 2.900 de camioane tactice cu mobilitate extinsă. Cele 942 de vehicule vor fi livrate pe o perioadă de patru ani, începând cu 2020. Contractul cadru include patru tipuri de platforme militare logistice din gama de înaltă mobilitate a Iveco Defence Vehicles: 4×4, 6×6, 8×8 și 8×8 Prime Mover în 16 variante, dintre care aproape o treime vor avea cabine blindate.