Home Intermodal Iveco sprijină un retailer german în conversia a 700 de camioane către LNG

Iveco sprijină un retailer german în conversia a 700 de camioane către LNG

Iveco sprijină un retailer german în conversia a 700 de camioane către LNG

IVECO va sprijini EDEKA Minden-Hannover – unul dintre cei mai importanți comercianți cu amănuntul de produse alimentare din Germania – în conversia întregii flote de 700 de vehicule de la motorină la propulsia cu gaz natural lichefiat (GNL) până în 2025.

Într-un al doilea pas spre finalizarea conversiei, EDEKA a plasat recent o comandă pentru 125 de camioane IVECO S-Way LNG, care se adaugă celor 150 comandate în 2022. Prin conversia flotei la vehicule bio, retailerul va reduce emisiile de CO2 cu până la 95% în comparație cu camioanele diesel pe care le înlocuiește. Vehiculele au, de asemenea, avantajul zgomotului redus al unui motor pe gaz natural și, prin urmare, sunt perfecte pentru zonele de mediu și zonele cu trafic redus, precum și pentru livrările de noapte la magazine.

Cele 275 de camioane noi se vor alătura celorlalte 80 de camioane IVECO alimentate cu LNG care funcționează deja în flota ecologică EDEKA, care utilizează stația de alimentare cu Bio-LNG situată la centrul logistic al companiei din Lauenau, Germania.

Credem că gazul natural este singura soluție matură capabilă să reducă semnificativ emisiile de CO2, iar Bio-LNG este singurul combustibil regenerabil scalabil în prezent. EDEKA intenționează să își înlocuiască întreaga flotă de 700 de vehicule cu camioanele noastre cu LNG, ceea ce reprezintă un vot clar de încredere în expertiza noastră în domeniul gazului natural și o confirmare suplimentară a acestui tip de propulsie“, a comentat Luca Sra, președinte, Truck Business Unit, Iveco Group.