Home Logistics Comerț international Lidl a exportat produse românești de 28 milioane euro

Lidl a exportat produse românești de 28 milioane euro

Lidl a exportat produse românești de 28 milioane euro

În 2018, Lidl a exportat în magazinele sale din Europa produsea românești în valoare de 28 milioane euro, în creștere cu 40% comparativ cu 2017.

Lactate, ulei, sucuri sau snacks-uri, toate produse în România, au ajuns pe rafturile magazinelor Lidl din Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Slovacia și Ungaria.

infografic raport sustenabilitate lidlDatele au fost incluse în cel de-al doilea raport de sustenabilitate Lidl, pentru perioada 1 martie 2017 – 28 februarie 2019. Subiectele care defines raportul au fost stabilite în urma consultărilor cu stakeholderii Lidl, au fost centralizate în 24 de teme de interes pe plan local și structurate în funcţie de cele patru arii de responsabilitate ce reflectă modelul Lidl de responsabilitate: Resurse & Agricultură, Lanţul de aprovizionare & Procesare, Operaţiuni & Procese, Clienţi & Societate.

Printre datele expuse în raport se numără valoarea produselor românești care au ajuns în magazinele Lidl din Europa, numărul furnizorilor români parteneri Lidl și investiţiile în dezvoltarea lor, măsurile și rezultatele obţinute în reducerea cantităţii de plastic și în creșterea cantităţilor de deșeuri colectate și reciclate sau valoarea investiţiilor în proiectele ONG-urilor partenere.

Astfel, peste 80% din furnizorii de bunuri și servicii au fost din România. Mai mult, cantitatea de legume și fructe românești achiziţionate a crescut în 2018 cu 19,42%, comparativ cu anul 2017.

În total, peste 90.000 de tone de fructe și legume au fost achiziţionate de la peste 200 de producători locali, certificaţi Global Gap. Numărul furnizorilor din România pentru tot sortimentul a crescut în anul 2018 cu 9,69%, de la 320 în 2017, la 351 în 2018.

În schimb, Lidl a eliminat din sortimentul său și din reţetele articolelor achiziţionate de la furnizorii români ouăle care provin de la găini crescute în baterii. 568 de copaci au fost salvaţi, gradul de poluare a fost redus cu 717.064 kg eCO2, iar cantitatea de deșeuri a fost redusă cu 66.162 kg, prin parteneriatul cu CHEP de reutilizarea a paleţilor.