Home Logistics Depozitare Logicor finalizează parcul logistic Logicor Bucharest I din Mogoşoaia

Logicor finalizează parcul logistic Logicor Bucharest I din Mogoşoaia

Logicor finalizează parcul logistic Logicor Bucharest I din Mogoşoaia

Logicor a finalizat dezvoltarea ultimei clădiri de aproximativ 23.000 mp în Parcul Logistic premium Logicor Bucharest I din Mogoşoaia, situat la 12 kilometri Nord-Vest de centrul Bucureştiului și având acces facil la Şoseaua de Centură și către centrul orașului.

Corpul nou inaugurat constă în aproximativ 21.800 mp de spații de depozitare la sol și un spațiu de birouri și spații sociale de 1.200 mp, fiind pre-închiriat în proporție de 72% către trei clienți cu afaceri în creștere sau în curs de relocare.

Distribuitorul de produse farmaceutice Mediplus, client existent în Parcul Logistic Logicor  Bucharest I, a închiriat suplimentar aproximativ 5.500 mp pentru a-și extinde activitatea, implementând un sistem complet automatizat de distribuție pentru e-commerce, primul de acest fel pe piața din România.

Compania Alka, producător de gustări, s-a extins pe aproximativ 5.300 mp, pentru a acoperi nevoile operațiunilor sale în creștere.

Distribuitorul de anvelope Rotis Lux a închiriat circa 6.000 mp pentru a-şi consolida activitățile de depozitare și distribuție în noua locație.

Finalizarea Parcului Logistic Logicor Bucharest I reprezintă un moment de referință pentru echipa din România, stabilind reperul de calitate pentru întregul nostru portofoliu.

Avem deja în curs de dezvoltare noi proiecte în principalele zone logistice ale  României, pe fondul cererii în creștere pentru spații logistice moderne și sustenabile, în întreaga țară. Deținem terenuri autorizate pentru construirea de noi centre logistice ce permit dezvoltarea progresivă a peste 400.000 mp de spații de calitate premium”. – Mihai Diaconescu, Director, Asset Management, în cadrul Logicor România.

BREEAM Very Good pentru noua clădire

În prezent, Parcul Logistic Logicor Bucharest I este format din patru clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 150.000 mp, care este 96% închiriată de companii locale și internaționale de top.

Locația Logicor Bucharest I este ideală pentru distribuție în oraș, asigurând clienților conexiuni foarte bune cu transportul public. Parcul Logistic este situat în apropierea stațiilor de autobuz ale rețelei de transport municipal și a stației de tren ce face legătura dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. De asemenea, cea mai apropiată stație de metrou, Străulești, se află la doar 2,5 kilometri distanță.

În linie cu angajamentul Logicor față de sustenabilitate, Parcul Logistic Logicor Bucharest I a obținut certificarea BREEAM Very Good pentru aproximativ 38.000 mp de spațiu dezvoltat în 2020-2021 și este în curs să obțină cel puțin același calificativ pentru cei 23.000 mp recent finalizaţi.