Home Logistics Comerț international “Made in Romania”-mașinile de spălat Bosch fabricate la Simeria

“Made in Romania”-mașinile de spălat Bosch fabricate la Simeria

“Made in Romania”-mașinile de spălat Bosch fabricate la Simeria

BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului industrial Bosch, a achiziționat un teren de 40 de hectare la Simeria, Hunedoara unde va construi o fabrică de mașini de spălat.

Construcția halei de producție, a centrului logistic și a clădirii administrative va demara în acest an. BHS plănuiește să înceapă producția în 2020 și vor fi create 700 de locuri de muncă.

Valoarea totală a investiţiilor nu a fost dezvăluită de companie, fiind precizat doar că va fi de ordinul de trei cifre. BSH estimează că începând cu 2022 aici vor fi produse 1 milion de mașini de spălat pe an.

“Strategia noastră de creștere impune o dezvoltare a piețelor regionale și extinderea capacităților de producție. Noul site din Simeria oferă condițiile ideale pentru producerea de mașini de spălat moderne și pentru logistica necesară acestora. Această unitate va fi o completare binevenită la rețeaua noastră de fabricație” a declarat Michael Schöllhorn, COO BSH.

Aceasta va fi  cea de-a patra fabrică de mașini de spălat a grupului în Europa, după cele din Germania, Spania şi Polonia.