Home Logistics 3 PL Maspex și Maracana deschid noi centre de distribuție în Constanța Business Park

Maspex și Maracana deschid noi centre de distribuție în Constanța Business Park

Maspex și Maracana deschid noi centre de distribuție în Constanța Business Park

Global Vision și Globalworth anunță doi noi chiriași pentru prima fază a proiectului Constanța Business Park. Grupul Maspex, producătorul unor branduri cunoscute pe piața din România, printre care Tymbark, Tedi, Salatini, La Festa, Arnos, Bucovina, La Vitta – și Maracana – operator logistic, cu un istoric de activitate de 20 de ani în România își extind operațiunile cu noi spații de depozitare în Constanța.

Global Vision și Globalworth anu anunțat recent primul chiriaș al parcului business de lângă Portul Constanța – PepsiCo.

“Adăugăm noi parteneri în parcul de business pe care îl dezvoltăm la Constanța, împreună cu Globalworth, ceea ce ne face să accelerăm planurile pentru a doua fază a proiectului Constanța Business Park. Estimăm un grad de ocupare de 100% până la final de an, pentru prima unitate construită.

Este un proiect de pionierat în sectorul de real estate logistic și industrial de clasă A, cu varii funcțiuni, customizabil pentru asigurarea si conferirea celor mai exigente standarde de performanță și calitate, în zona de sud-est a României, a cărui necesitate era acut resimțită, mai ales în acest context în care previziunile din rapoartele specific acestei industrii relevă o creștere a segmentului eCommerce cu 50% în numărul comenzilor plasate și cu aproximativ 38% a volumului acestora. Dovadă pentru nevoia unui astfel de parc de business modern în Constanța sunt acordurile comerciale pe care le-am definitivat la doar 3 luni de la livrarea primei unități”, spune Rusandra Bejan, Head of Operations Global Vision.

  • Prima unitate logistică din cadrul proiectului mixed-use Constanța Business Park are o suprafață totală de 21.300 metri pătrați.

Maspex Romania, parte a grupului Maspex Wadowice, unul dintre cei mai mari investitori polonezi din România, va avea un spațiu generos de depozitare în cel mai nou parc de business, în proximitatea Portului Constanța.

“Suntem bucuroși că ne vom desfășura activitatea într-un parc logistic modern, construit și accesorizat la cele mai înalte standarde. Partea de depozitare constituie o verigă importantă a business-ului nostru, iar faptul că avem la dispoziție un astfel de spațiu, cu un amplasament avantajos, va constitui cu siguranță un beneficiu”, a declarat Grzegorz Grabowski, Director General Maspex Romania.

Grupul Maspex deține în România patru unități de producție, la Vălenii de Munte, Giurgiu, Timișoara și Vatra Dornei, având aproximativ 1.600 de angajaţi.

Maspex Romania, unul dintre cei mai mari producători de băuturi răcoritoare şi snackuri, investește constant pentru majorarea și modernizarea capacității de producție și a spațiilor de depozitare.

Și Maracana, transportatorul român cu 20 de ani de activitate, a închiriat 2600 de metri pătrați, în proiectul mixed-use Constanța Business Park.

Am ales Constanța Business Park pentru a eficientiza operațiunile pe care grupul Maracana le derulează în zona de sud-est a țării. Este vorba despre servicii distribuție, livrări de curierat Express, coletărie, încărcări parţiale şi complete în Europa, transport de mărfuri periculoase, transporturi termo şi frigorifice. Pentru Maracana, acest nou depozit, în incinta parcului modern dezvoltat de Global Vision și Globalworth este un pas strategic de creștere a rețelei de distribuție din România, după dezvoltarea primului centru de logistică al companiei, la Timișoara, în urmă cu 4 ani”, spune Eugen Supuran, CEO Maracana.

În luna iulie, Global Vision și Globalworth și au finalizat construcția primei unități de depozitare de 21.300 mp. Potențialul extinderii unității actuale este de până la 100.000 mp, iar a funcțiunii de logistică și industrial fiind de până la 400.000 mp