Home Intermodal Mercedes-Benz Trucks lansează eActros, primul camion electric produs în serie

Mercedes-Benz Trucks lansează eActros, primul camion electric produs în serie

Mercedes-Benz Trucks lansează eActros, primul camion electric produs în serie

Pe 30 iunie, Mercedes-Benz Trucks va sărbători lansarea mondială a eActros, primul camion electric de distribuție de mare tonaj produs în serie. Mercedes-Benz Trucks dă astfel startul unei noi ere ce evidențiază angajamentul companiei pentru un transport rutier de marfă neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2.

În cadrul unui eveniment digital, Karin Rådström, membru al consiliului de administrație Daimler Truck AG, responsabil pentru Mercedes-Benz Trucks, și Andreas von Wallfeld, șef de vânzări și marketing Mercedes-Benz Trucks, vor prezenta modelul de serie al eActros,  detaliile tehnice, precum și serviciile digitale și ofertele de consultanță pentru clienții Mercedes-Benz Trucks.

Producția de serie a eActros este programată să înceapă la uzina Wörth am Rhein în a doua jumătate a acestui an. În timpul dezvoltării vehiculului de serie, specialiștii de la Mercedes-Benz Trucks s-au concentrat în special pe aspectul „co-creare a clienților”, în care clienții sunt direct implicați în dezvoltarea produsului. Prototipul eActros a intrat deja în teste la clienți în 2018. Acest lucru a permis experților de la Mercedes-Benz Trucks să ia în considerare feedback-ul cu privire la camionul electric și să îl încorporeze direct în dezvoltarea vehiculului. Până în prezent, prototipurile au parcurs peste jumătate de milion de kilometri pe drumurile publice. Mai mult, inginerii de testare de la Mercedes-Benz Trucks au supus eActros la teste intensive pentru a se asigura că respectă standardele Mercedes-Benz.

„Am prezentat pentru prima dată un concept pentru un camion electric de mare tonaj în 2016. Deja doi ani mai târziu, testam în condiții dure prototipurile noastre la clienți renumiți. Modelul eActros pe care îl vom lansa acum este rezultatul final al întregii experiențe acumulate pe șosea și pe platformele de testare. Acesta reflect forța inovatoare a mărcii noastre Mercedes-Benz atunci când vine vorba de sisteme de acționare alternative. În același timp, vehiculul este și rezultatul cooperării noastre strânse și intense cu clienții noștri. Datorită testelor practice intensive, vom lansa un vehicul complet adaptat nevoilor clienților și îl vom oferi împreună cu o gamă largă de servicii. Cu toții așteptăm cu nerăbdare premiera mondială pe 30 iunie”, spune Andreas von Wallfeld, șef de vânzări și marketing Mercedes-Benz Trucks.

Peste doi ani de testare practică la clienți

Din 2018, zece prototipuri eActros au format o „flotă de inovație” în care și-au dovedit valoarea în funcționare continuă la diverși clienți din Germania și alte țări europene.

În două faze de testare, aproape 20 de clienți au folosit un eActros în locul unui camion convențional din flota lor. Atât în ​​versiunea de 18 tone, cât și în cea de 25 de tone, eActros a îndeplinit diverse sarcini într-o varietate de sectoare.

Printre altele, a transportat mărfuri la temperatură controlată într-o remorcă frigorifică alimentată electric către supermarketuri, a servit drept vehicul de uzină pentru furnizarea componentelor pentru producție, a fost utilizat pentru înlocuirea containerelor pentru deșeuri și a folosit utilizat pentru transportul de cenușă pentru producția de beton în containere cisternă. În afara Germaniei, camionul electric a fost testat și de clienți din Elveția, Belgia și Olanda.

Premiera mondială digitală va fi transmisă în flux pe 30 iunie la ora 10:00 CEST la https://newtrucknewera.mercedes-benz-trucks.com/