Home Intermodal MHS Truck & Bus Group a livrat 1.002 camioane MAN în 2016

MHS Truck & Bus Group a livrat 1.002 camioane MAN în 2016

MHS Truck & Bus Group a livrat 1.002 camioane MAN în 2016

MHS Truck & Bus Group, importator oficial în România al camioanelor MAN a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri netă consolidată de 115 milioane EURO, un rezultat de business despre care Michael Schmidt, Preşedintele grupului a declarat că se apropie de anul de referinţă 2008

În total MHS Truck & Bus Group a livrat peste 1.400 vehicule: 1.002 camioane noi MAN, 12 autocare MAN/ Neoplan şi 416 camioane rulate, compania înregistrând o cotă de piaţă de 19% în a doua jumătate a anului trecut. “Ne dorim să fim lider de piaţă din nou, câștigăm teren și acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat” a spus Miloš Vujanović, CEO al MHS Truck & Bus Group. Portofoliul de flote de camioane al MHS Truck & Bus Group a crescut în 2016 prin vânzarea a şase flote de peste 20 de unităţi, una dintre ele fiind de peste 100 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Anul trecut cel mai solicitat model a fost MAN TGX 18.440, EfficientLine2.

În 2016, și divizia de After Sales a obţinut rezultate pozitive, fiind înregistrată o cifră de afaceri consolidată de 15.7 Milioane EURO, cu o creştere de 10% a numărului de ore de manoperă service facturate, respectiv de 5% a vânzărilor de piese de schimb.

Index de satisfacţie al clienţilor

MHS Truck & Bus Group a introdus sistemul de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor atât pentru activitatea de Vânzări cât şi pentru cea de After Sales. Astfel a fost posibilă măsurarea Indexului de satisfacţie a clienţilor în vederea menţinerii la cel mai înalt nivel a calităţii serviciilor oferite acestora. MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea celor două centre de perfecţionare din Bucureşti şi Sibiu, unde se organizează în mod constant cursuri pentru tehnicienii MAN conform conceptelor MAN Academy şi a standardelor MAN.

Pregătirea viitorilor specialiști

Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group a dezvoltat un program de instruire pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a primi cea mai bună pregătire prin intermediul acestui sistem atractiv de internship. În 2016 a cincea generaţie de cursanţi a absolvit programul, aceştia devenind specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie.

Perspective pentru 2017

În 2017, MHS Truck & Bus Group își va îndrepta atenţia către gama de vehicule MAN cu noul lanţ cinematic. Noile camioane MAN au fost lansate în septembrie 2016 la târgul international IAA de la Hanovra şi au fost prezentate în noiembrie la Bucureşti şi Timişoara în cadrul evenimentului MAN Tour 2016. Noua gamă de produse MAN oferă, în comparaţie cu cea anterioară, mai multă putere precum şi o creştere a eficienţei de combustibil cu 6,35% comparativ cu generaţia anterioară. “Începând cu acest an vom avea în portofoliu și brandul Volkswagen Commercial Vehicles. Urmează să semnăm contractul, iar prima locaţie pilot va fi deschisă la Brașov, acum fiind în faza de auditare. Concernul Volkswagen, care deţine și MAN are o politică ce le permite reprezentanţilor MAN în ţările din Europa să distribuie și brandul Volkswagen Commercial Vehicles. Aceste două branduri au mulţi clienţi comuni și este mai avantajos și pentru client și pentru partenerul brandurilor. Este un prim pas și în funcţie de cum merg lucrurile, vom putea pune în aplicare acest parteneriat și în alte locaţii”, a spus Michael Schmidt. “Un alt punct de interes în 2017 îl va reprezenta dezvoltarea şi continua profesionalizare a serviciilor noastre de After Sales oferite clienţilor prin reţeaua MHS Truck Service şi prin reţeua de parteneri de service autorizaţi, aceasta fiind cea mai mare din România.”, a adăugat Miloš Vujanović, CEO al MHS Truck & Bus Group.

RIO crește eficienţa transporturilor

În al doilea trimestru din 2017 MAN va lansa un sistem de operare bazat pe actualizarea prin cloud, care va conecta toţi utilizatorii lanţului logistic, indiferent de brand. Sistemul, numit RIO va creşte eficienţa în transporturi şi va oferi transparenţă tuturor utilizatorilor săi. Ideea din spatele RIO este interconectarea tuturor actorilor din lanţul de transport şi obţinerea în acest mod a unui câştig de eficienţă pentru toţi cei implicaţi: expeditori, şoferi, firme de curierat, companii de transport şi logistică, manageri de flote şi parcuri auto, dispeceri şi planificatori, precum şi pentru producătorii de vehicule şi de caroserii. Funcţiile multiple ale lui RIO se extind de la utilizarea optimizată a vehiculelor până la comunitatea şoferilor, de la repartizarea camioanelor până la instructajele pentru şoferi, de la descărcarea aplicaţiei DTCO până la utilizarea instrumentului Geo-Fencing. Pentru a fi în permanenţă la zi, conţinuturile platformei se vor actualiza automat prin cloud de până la 40 de ori pe an. RIO va fi disponibil începând cu primăvara anului 2017. MAN, care este responsabil de dezvoltarea RIO în cadrul Volkswagen Truck & Bus, îşi va echipa cu noua platformă fiecare dintre noile camioane de serie, începând cu primăvara anului 2017. De asemenea, în reţea poate fi integrat cu ajutorul unei casete de reechipare şi orice alt vehicul obişnuit care este dotat cu interfaţă FMS.