Home Logistics Curierat și e-commerce Noul IVECO Daily: vehiculul inteligent care duce transportul de marfă la nivelul următor

Noul IVECO Daily: vehiculul inteligent care duce transportul de marfă la nivelul următor

Noul IVECO Daily: vehiculul inteligent care duce transportul de marfă la nivelul următor

IVECO a lansat Noul Daily, cel mai recent membru al familiei sale de vehicule comerciale ușoare, alături de dealeri și presa de specialitate în cadrul unui eveniment digital difuzat pe platforma sa, IVECO Live Channel.

Noul Daily stabilește noi standarde când vine vorba de aplicațiile urbane de transport marfă cu vehicule comerciale ușoare. Prin integrarea de tehnologii inteligente, care duc interacțiunea și colaborarea cu șoferul la un nou nivel, Iveco transformă vehiculul într-un adevărat partener al succesului în afaceri.

În cadrul evenimentului de lansare, Thomas Hilse, Președintele mărcii IVECO, a declarat: „Cu Noul Daily trecem la următorul nivel în mod inteligent. Acesta oferă un nivel de inovație fără echivalent pe piață. De asemenea, aduce cel mai înalt nivel de confort și siguranță din clasa sa, o flexibilitate extraordinară și concentrare pe misiunea de transport, alături de o reducere substanțială a Costului Total de Proprietate (TCO) și de o extindere constantă a portofoliului de servicii IVECO ON. Pentru noi, cei de la IVECO, îmbunătățirea reprezintă un proces fără de sfârșit – atunci când atingem un obiectiv, începem imediat să lucrăm la următorul. Nu ne oprim niciodată.”

Tendințele cheie din industria vehiculelor comerciale, cum ar fi creșterea comerțului online și a dezvoltării serviciilor curierat și de livrare pe ultima milă, au stat la baza dezvoltării noii generații Iveco Daily. Menținând valorile de bază ale mărcii, care au făcut-o să fie favorită pe segmentul său mai bine de 40 de ani: versatilitate, robustețe, performanță și durabilitate, producătorul italian a înglobat în Noul Daily tehnologii inovatoare, centrat pe nevoile clientului, care îl fac să fie un vehicul inteligent, conectat, colaborativ, interactiv și flexibil.

  • Revoluționara suspensie inteligentă AIR-PRO – aceasta se adaptează constant la condițiile de utilizare, pentru a oferi o deplasare lină și sigură șoferului și încărcăturii vehiculului. Unitatea exclusivă de control a amortizării AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) reacționează aproape instantaneu la denivelările drumului, calculând la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală pentru fiecare amortizor, pentru a livra cea mai bună reacție dinamică. Vibrațiile reduse cu 25% contribuie, la rândul lor, la o experiență extrem de confortabilă în conducere.
  • IVECO Driver Pal operat de Alexa: companionul vocal al șoferului – sistemul este integrat complet cu tehnologia Alexa, permițând șoferului să-și aducă la bord viața digitală, să comunice vocal cu vehiculul și cu comunitatea șoferilor și să acceseze serviciile conectate ale IVECO. În plus, include funcția exclusivă MYIVECO, dezvoltată în colaborare cu Amazon Web Services, care îi permite șoferului să verifice starea de funcționare a vehiculului, să seteze și să administreze sistemul de navigație, să solicite asistență în caz de necesitate și să ceară sfaturi privind stilul de conducere pentru a economisi combustibil și a călători în siguranță. MYCOMMUNITY este a doua funcție exclusivă a sistemului Driver Pal, care pune conducătorul auto în legătură cu comunitatea șoferilor. Aceștia pot face schimb de recomandări și pot solicita ajutor pentru a evita opririle neplanificate și întârzierile, cu informații despre ambuteiaje sau alte perturbări ale traficului. Traducerea automată rezolvă problema barierei lingvistice.
  • Nouă Daily este echipat cu o transmisie manuală cu 6 trepte, care oferă o experiență excelentă de conducere, cu cea mai facilă schimbare a vitezelor și precizie în acționare. Astfel, Daily poate deveni cu ușurință vehiculul favorit al șoferilor pentru aplicațiile urbane. Noua transmisie va contribui, de asemenea, la reducerea Costului Total de Proprietate (TCO), datorită cuplării motorului de 2,3 l cu același ambreiaj ca în cazul motorului de 3,0 l, fapt care îmbunătățește robustețea în cadrul celor mai dificile sarcini de transport și crește fiabilitatea cu până la 18%. Noua transmisie nu va avea nevoie de schimbarea uleiului, intervalul fiind prelungit până la 350.000 km, ceea ce contribuie la o reducere suplimentară a costurilor de întreținere și reparații, cu până la 4%.
  • Vehiculul este echipat cu scaune cu totul noi, cu zonele centrale ale șezutului, spătarului, precum și cu tetiera din spumă cu memorie – o premieră la nivelul industriei pentru vehiculele comerciale ușoare. Spuma se mulează pe corpul șoferului, distribuind greutatea în mod egal, reducând vârfurile de presiune cu până la 30%.  Acest fapt are ca rezultat un nivel ridicat de confort și protejează împotriva durerilor de spate. Secțiunile laterale au 15 mm extra de spumă cu densitate înaltă, pentru îmbunătățirea suportului lateral, crescând gradul de siguranță și de confort în conducere. Șoferii mai înalți se vor simți mai confortabil datorită pernelor față mai lungi cu 20 mm și mai groase cu 15 mm, care oferă un suport mai bun pentru picioare. Mânerele laterale ale scaunului au fost reproiectate, pentru a facilita urcarea în și coborârea din vehicul, ideal pentru livrările din ușă în ușă și aplicațiile de coletărie, care necesită urcări și coborâri frecvente.
  • Performanță și sustenabilitate

Noul Daily rămâne fidel reputației sale în ceea ce privește versatilitatea cu oferta sa extinsă de motoare. Este singurul vehicul care oferă două motoare optimizate pentru a livra cea mai bună performanță în orice misiune de transport. Este singurul vehicul care oferă două motoare optimizate pentru a livra cea mai bună performanță în orice misiune de transport: F1A de 2,3 litri, cu puteri de la 116 la 156 CP (disponibil atât cu omologare pentru transport ușor, cât și pentru transport greu), și motorul F1C, cu puteri cuprinse între 160 și 207 CP.

Motorul F1A de 2,3 l se remarcă prin economia de combustibil, de până la 6% în ciclu WLTP, comparativ cu modelul anterior. Noua transmisie manuală a permis o creștere a cuplului de până la 15%, îmbunătățind performanțele Noului Daily în aplicații solicitante și îmbunătățind versatilitatea pentru carosierii care au nevoie de prize de putere. Noul Daily rămâne fidel vocației sale sustenabile, cu motorul său GNC de 3,0 l, care livrează o performanță puternică și sensibilă, cu 136 CP și 350 Nm de cuplu.