Home Logistics Automatizare în depozit : Noile echipamente robotizate Linde C-MATIC extind portofoliul Linde Material Handling

Automatizare în depozit : Noile echipamente robotizate Linde C-MATIC extind portofoliul Linde Material Handling

Automatizare în depozit : Noile echipamente robotizate Linde C-MATIC extind portofoliul Linde Material Handling

Echipamentele autonome de transport deschid noi orizonturi în ceea ce privește eficientizarea operațiunilor intralogistice.

Cu roboții săi mobili Linde C-MATIC, producătorul german Linde Material Handling își extinde portofoliul de soluții automate cu trei noi echipamente logistice compacte, agile și flexibile pentru deplasarea orizontală a mărfurilor în activitățile de depozitare și producție.

Roboții industriali care ridică și transportă în mod autonom încărcături și se deplasează pe baza codurile QR sunt folosiți în operațiunile logistice de mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, abia acum multe companii descoperă beneficiile acestor echipamente compacte în managementul fluxurilor intralogistice.

„Comerțul online, lipsa continuă de personal, creșterea circulației mărfurilor din depozite și de pe liniile de producție, dar și cerințele de siguranță tot mai mari pentru a preveni vătămările corporale și daunele materiale au determinat companiile să caute soluții inteligente pentru aceste provocări. În acest context, gama tot mai mare de sisteme automate și autonome este foarte utilă pentru multe companii”, menționează Philipp Stephan, Product Manager Automation & Intralogistic Solutions.

Funcționalități adaptate pickingului în comerțul online

Noii roboți de transport Linde C-MATIC, compacți și foarte manevrabili, pot transporta încărcături cu o sarcină maximă de 600, 1.000 și respectiv 1.500 de kilograme, într-un mod mai rapid și agil. „Platformele pe roți”, cu o lungime de aproximativ un metru și puțin sub un metru lățime, se pot întoarce pe loc, dar pot roti și încărcătura preluată. Acest lucru înseamnă că necesită puțin spațiu pentru manevrele de deplasare sau de întoarcere și sunt potrivite pentru spațiile de depozitare înguste.

„Echipamentele pot fi utilizate într-o gamă extrem de largă de aplicații : transportarea componentelor auto către liniile de producție, mutarea în depozit a materialelor de construcții, pieselor de schimb, hârtiei sau articolelor vestimentare aflate pe paleți sau în boxpaleți metalici din plasă de sârmă sau operațiuni de picking, urmând astfel un concept de picking practicat în primul rând în retailul online”, relatează Stephan, expertul în echipamente automatizate.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In