Home Logistics 3 PL Polach Logistics & Transport își extinde flota cu 15 camioane Mercedes-Benz Actros

Polach Logistics & Transport își extinde flota cu 15 camioane Mercedes-Benz Actros

Polach Logistics & Transport își extinde flota cu 15 camioane Mercedes-Benz Actros

Compania românească Polach Logistics & Transport, cu sediul în Pecica, judeţul Arad, a ales Mercedes-Benz pentru extinderea parcului auto, prin achiziționarea a 15 camioane Actros.

Decizia de a introduce un nou brand în flotă a venit în urma testării autovehiculului comparativ cu alte două modele. „Ne doream un autovehicul fiabil cu un consum redus. Testul cu Mercedes-Benz Actros 1842LSnRL l-am făcut cu tonaje mari tur-retur și traseu greu – nordul Italiei – și am rămas surprins de consumul înregistrat. La fel de impresionat am fost și la prima încărcare a camioanelor nou achiziționate, când pe un traseu de 1.630 km, din Germania până la noi în curte, cu 5 tone încărcătură, am avut un consum de 21.3 l/100km”, a declarat Andrei Covaci, directorul general al companiei.

Polach Logistics & Transport a optat pentru o configurație a camioanelor Actros optimizată pentru transportul pe distanțe lungi, incluzând dotarea acestora cu sisteme adiționale care aduc o contribuție substanțială la reducerea consumului de carburant și AdBlue și optimizarea costurilor de operare. Astfel, toate cele 15 unități Actros 1842LSnRL din noua flotă Polach sunt dotate cu Predictive Powertrain Control (PPC), un sistem inovator care îmbină hărțile digitale și GPS cu Mercedes PowerShift 3, prin utilizarea căruia camionul obține consumul optim de combustibil, indiferent de variațiile de relief ale traseelor parcurse.

De asemenea, modelele achiziționate beneficiază de sistemul de telematică FleedBoard, care furnizează informații despre traseul și localizarea autovehiculelor prin satelit și oferă o analiză amănunțită a performanțelor pe baza stilului de condus, planificarea intervalelor de mentenanță și permite emiterea de rapoarte privind vitezele de deplasare și a timpilor de conducere.

În prezent, Polach Logistics & Transport este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piața transporturilor internaționale din România, cu o flotă de vehicule ce include 71 de capete tractor și 123 de semi-remorci, și un număr de 161 de angajați.

În ultimii doi ani, activitatea companiei a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, iar rezultatele din primele opt luni ale lui 2015 indică o sumă de 7 milioane de euro.