Home Intermodal Portul polonez Gdansk se extinde. DCT Gdansk construiește un nou terminal de 1,5 milioane TEU

Portul polonez Gdansk se extinde. DCT Gdansk construiește un nou terminal de 1,5 milioane TEU

Portul polonez Gdansk se extinde. DCT Gdansk construiește un nou terminal de 1,5 milioane TEU

Portul Gdansk din Polonia va avea un nou terminal de containere, cu o capacitate de 1,5 milioane TEU. Într-un comunicat de presă, DCT Gdańsk și Autoritatea Portului Gdańsk au confirmat atribuirea contractului de concesiune pentru construcția unui nou terminal către DCT Gdańsk.

Cel mai mare terminal de containere de la Marea Baltică, cu o capacitate totală de 3 milioane TEU, a luat naștere în 2007 ca urmare a unei asociațiuni între PSA International (40%), Fondul Polonez de Dezvoltare (30%) și IFM Global Infrastructure Fund (30%). Astăzi, DCT Gdańsk se află printre cele mai mari 15 terminale de containere din Europa, cu 1,9 million TEU manipulate în 2020.

Odată cu construcția noului terminal- Baltic Hub 3, capacitatea de manipulare a DCT Gdańsk cu 1,5 milioane TEU, la 4,5 milioane TEU. Investiția are o valoare de 450 de milioane de euro. Dana va avea o lungime de 717 metri, cu o adâncime de 18 m, suprafața totală a terminalului fiind de 36 ha.

Proiectul Baltic Hub 3 implică, de asemenea, achiziționarea a 7 macarale care pot manipula cele mai mari nave din lume și 20 de macarale semiautomate cu montare pe șină pentru operarea containerelor în terminal, care vor fi operate de la distanță de către operatorii aflați în spații de lucru proiectate ergonomic.  Acest lucru va permite un mediu de lucru mai sigur, eficient, modern și mai confortabil, 365 de zile pe an.

Construcția este planificată să înceapă în al doilea trimestru din 2022, terminalul urmând să fie  operațional până la mijlocul anului 2024.

După finalizare, DCT Gdańsk va fi printre cele mai mari terminale de containere din Europa în ceea ce privește capacitatea de manipulare și va putea continua să deservească și să sprijine economia Poloniei, aflată într-o expansiune rapidă, Europa Centrală și de Est (CEE) și țările baltice.