Home Logistics Curierat și e-commerce Rohlik intră pe piața de livrări online de produse alimentare din România și deschide un depozit logistic în CTPark Bucharest North

Rohlik intră pe piața de livrări online de produse alimentare din România și deschide un depozit logistic în CTPark Bucharest North

Rohlik intră pe piața de livrări online de produse alimentare din România și deschide un depozit logistic în CTPark Bucharest North

Rohlik Group, unul dintre liderii europeni în domeniul livrărilor online de produse alimentare, se extinde pe piața din România și a semnat un parteneriat pe termen lung cu dezvoltatorul de spații logistice și industriale CTP.

Rohlik va închiria un depozit logistic de 12.000 mp în CTPark Bucharest North, de unde face livrări începând cu prima jumătate a anului viitor. Spațiul logistic dezvoltat de CTP răspunde cerințelor retailerului online din Cehia și include 4.000 mp spații de depozitare cu temperatură controlată (atât pentru refrigerare, cât și pentru congelare) pentru depozitarea fructelor și legumelor proaspete, care vor fi livrate direct către consumatori. Costul redus de ocupare și locația parcului logistic în proximitatea capitalei au reprezentat puncte cheie în semnarea parteneriatului.

 Ana Dumitrache, Country Manager CTP România, a declarat: „Prietenii noștri de la Rohlik vor livra deja în prima jumătate a anului viitor din CTPark Bucharest North, un spațiu de depozitare, și nu numai, de cea mai bună calitate. Sunt tineri, dinamici, agili și foarte creativi, o potrivire perfectă cu echipa noastră din România. Suntem nerăbdători să plasăm prima comandă. La CTP avem tot ce își poate dori un client de e-commerce: locație, clădiri verzi eficiente cu cost de ocupare redus și, mai mult ca orice, flexibilitate și profesionalism în a înțelege și a răspunde nevoilor clienților.

Compania cehă Rohlik a fost fondată în urmă cu șapte ani, iar în urma ultimei runde de finanțare a ajuns să fie evaluată la peste 1 miliard de euro, devenind astfel un adevărat „unicorn”. Pe parcursul acestui proces, Rohlik s-a transformat dintr-un start-up ceh într-un lider european care stabilește, cu ajutorul tehnologiei, tendințele în retailul online.  Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, s-a extins deja cu succes în Ungaria și Austria, urmând ca, în viitoarele luni, să deschidă operațiunile în Munchen/Germania, având însă deja finalizate și planurile de expansiune în mai multe orașe din Germania și în mai multe țări europene.

În viitorul apropiat, pasiunea echipei Rohlik de a-i face pe oameni să mănânce mai bine și să ducă o viață mai bună va putea fi simțită din plin de către cumpărătorii  din România, Franța, Italia și Spania, acest nou val de extindere urmând contribuie la poziționarea retailerului ceh drept cel mai important jucător european în domeniul livrării de produse alimentare.

Preocuparea constantă a Rohlik Group în ceea ce privește experiența oferită consumatorilor poate fi simțită la fiecare pas al comenzii: de la selecția largă, de peste 17.000 de produse, și până la calitatea superioară a modelului de livrare. În acest moment, cumpărăturile sunt livrate într-un interval de timp de două ore, cu o precizie de livrare  (în toate piețele în care Rohlik este prezent) care nu depășește 15 minute, dar retailerul ceh lucrează constant la optimizarea timpilor de livrare.

Ladislav Bárta, responsabil cu dezvoltarea internațională,  Rohlik Group, spune de asemenea că: „Suntem mulțumiți că am găsit un partener de încredere la CTP, care a înțeles nu doar nevoile noastre de business dar și spiritul nostru antreprenorial și nevoia noastră pentru abordări flexibile și soluții creative.

 CTPark Bucharest North este situat în Ștefănești, județul Ilfov și are o suprafață totală de 21 de hectare, iar investiția totală a fost de peste 65 de milioane de euro. Parcul logistic este perfect situat pentru a răspunde nevoilor clienților din sectorul de e-commerce, datorită accesului facil în București. Deși este un proiect logistic care a fost foarte bine primit de către comunitatea de business, CTPark Bucharest North continuă procesul de extindere și încă poate acomoda noi clienți.