Home Logistics Depozitare Profit record pentru dezvoltatorul de spații logistice VGP în 2020

Profit record pentru dezvoltatorul de spații logistice VGP în 2020

Profit record pentru dezvoltatorul de spații logistice VGP în 2020

Dezvoltatorul european de spații logistice și semi-industriale VGP a înregistrat la finalul anului financiar 2020 un profit record de 370,9 milioane euro, o creștere de 80,4% față de anul anterior.

De asemenea, VGP a semnat și reînnoit contracte de închiriere în parcurile sale logistice în valoare de 45,2 milioane euro, totalul veniturilor din chirii reprezentând 185,2 milioane euro, o creștere de 19,5% comparativ cu 2019.

La finalul anului trecut, dezvoltatorul avea în construcție un total de 33 de clădiri, reprezentând 869.000 mp, în timp ce totalul terenurilor deținute a crescut cu 23,2%, atingând 7,65 milioane mp. VGP a livrat în 2020 un număr record de 27 de proiecte însumând 531.000 mp de suprafețe închiriabile, reprezentând 29,1 milioane euro venituri anuale din chirii.

  • Noile contracte de închiriere semnate, sunt dispersate echilibrat din punct de vedere geografic: Germania – 13,3 milioane euro (39%), Olanda – 5,9 milioane euro (17%), Spania- 3,9 milioane euro (12%), Slovacia – 3 milioane euro (9%), România – 2,4 milioane euro (7%), Italia, Cehia și Letonia fiecare 5%, iar Ungaria – 1%.

“Anul trecut a fost un an de transformare pentru VGP în foarte multe privințe. În ciuda provocărilor neprevăzute, am reușit să creăm o creștere a capitalului de la 700 milioane euro la 1,3 miliarde euro astăzi, depășind multe trenduri și crescând semnificativ numărul de contracte de pre-închiriere pentru proiectele aflate în construcție […] Uitându-ne la 2021, vedem continuarea acelorați trenduri puternice de operare, fiind astfel convinși că și acesta va fi un an bun,”a declarat Jan Van Geet, CEO al VGP.

 “Am demarat mai multe proiecte reprezentantive în ultimul an, incluzând noile parcuri în Laatzen (Hanovra) și Bratislava. De asemenea, avem în pipeline mai multe proiecte importante, cum ar fi VGP Park Moerdijk – cel mai mare proiect de dezvoltare din Olanda și mai multe proiecte brownfield, inclusiv cel din Giessen unde am achiziționat o fostă bază aeriană a armatei americane cu  o suprafață de 32 hectare și proiectul din Wiesloch, Heidelberg,”a adăugat Jan Van Geet.

 Echipei VGP i s-au adăugat în 2020 încă 40 de noi angajați la nivelul întregii organizații, inclusiv experți în logistica last-mile și energii regenerabile, care vor ajuta compania să își extindă portofoliul de servicii.

În ceea ce privește perspectivele pentru 2021, VGP se așteaptă la o continuare a activității într-un ritm similar celui din 2020, optimismul fiind susținut de creșterea puternică a cererii de la potențiali chiriași. Compania se așteaptă ca schimbările tehnologice și comerțul online să fie factori ce vor determina creșterea pieței de spații logistice în următorii ani, VGP urmând să continue să își crească veniturile din chirii și portofoliul de produse prin finalizarea unor proiecte și demararea construcției de noi clădiri în 2021.

De asemenea, dezvoltatorul se va concentra pe extinderea ofertei de servicii prin VGP Renewable Energy prin producția de energie verde și facilitarea tranziției clienților către energie verde.