PTT Express intră pe nişa coletelor grele. Ce planuri are compania pentru 2023
PTT Express, cea mai nouă companie de curierat din România, îşi propune să devină principalul jucător pe segmentul coletelor grele. Fondată printr-o fuziune a PTT Express by Filadelfia Group şi memex, compania de curierat rapid parte a Memento Group, PTT Express vizează o cifră de afaceri de 6 milioane de euro pentru 2023 şi dublarea volumului de expedieri zilnice la circa 140.000 de colete.
În spatele noii structuri se află Filadelfia Group, proprietarul Tabita Tour, cu o participaţie de 55%, Memento Group, din care face parte brandul Christian Tour, care deţine 35% din acţiuni, și Lucian Aldescu, actualul CEO al PTT Express, cel care a fondat memex alături de Cristian Pandel şi grupul Memento, care are o participaţie de 10%. Asocierea este una puternică, fiecare dintre cele entităţi având o vastă experiență vastă în curierat, logistică și mobilitate. Fuziunea a fost realizată prin absorbţie, aşa cum au punctat cei trei oficiali prezenţi la conferinţa de presă dedicată lansării noii companii. PTT Express îşi propune să devină cel mai important jucător din piața de curierat rapid, pe categoria de colete grele, la nivel național și în Europa Centrală și de Est.
„Ne propunem să atingem o rată de retur cât mai mică şi să oferim un serviciu de o calitate cât mai înaltă. Pe viitor, toate maşinile noastre vor fi dotate cu lifturi pentru a livra mai uşor marfa grea. Noi nu oferim viteză, vrem să ajungem cu aceste colete grele întregi la destinatar într-un timp cît mai predictibil. Coloana vertebrală a companiei noastre este un sistem IT, un soft dezvoltat în Europa Centrală, care ne ajută foarte mult să comunicăm cu clienţii şi să ne îmbunătăţim serviciile”, a declarat Lucian Aldescu, CEO PTT Express.
Dublarea cifrei de afaceri şi extinderea reţelei de HUB-uri
Astăzi, cele două firme de curierat PTT Express by Filadelfia Group şi memex livrează circa 70.000 de expedieri zilnic şi vor atinge la finalul acestui an o cifră de afaceri de circa 3 milioane de euro. Pentru 2023 însă, pe baza investițiilor făcute, atât în creşterea şi dezvoltarea flotei proprii, care numără 100 de vehicule, şi cea a subcontractorilor, dar şi a investițiilor făcute în extinderea hub-urilor proprii, PTT Express vizează dublarea afacerilor la 6 milioane de euro şi creşterea numărului zilnic de colete la 140.000 de expedieri.
După cum a punctat Ioan Sighiartău, CEO Filadelfia Group, în primăvara lui 2023 vor fi investiți 2 milioane de euro într-un hub pe o suprafaţă de 7.000 mp dintr-un total de 15.000 mp, aflat pe zona de sud a ţării, lângă Bucureşti.
“Proiectul este în faza de aprobare, va fi un depozit logistic folosit pentru deservirea activităților de curierat, cât şi pentru partea de distribuție regională de tip paletizat, pentru că noi, la nivel de grup, operăm transporturi de grupaj internațional”, a explicat Ioan Sighiartău.
De altfel, PTT Express beneficiază deja de sinergiile cu cele două grupuri de companii care sunt în acţionariat. Spre exemplu, transportul de line-haul, alimentarea celor trei hub-uri din reţea – unul la Arad, cel principal aflat la Sebeş şi un altul la Bucureşti, se realizează cu flota de peste 70 de camioane a Filadelfia International Logistics.
Avantajul curieratului de nişă
Noua companie de curierat va face parteneriate importante cu marii retaileri. Chiar dacă se va axa cu precădere pe transportul şi livrarea coletelor de mari dimensiuni, a expediţiilor grele, PTT Express îşi va oferi serviciile şi pentru distribuţia finală a coletelor mici.
“Pe coletele mici este o competiţie foarte mare, fiind vorba de viteză. Noi nu avem încă o densitate foarte mare, dar pe măsură ce vom dezvolta reţeaua vom fi din ce în ce mai activi şi în această zonă.”, a punctat Lucian Aldescu. În opinia sa, faptul că livrările de e-Commerce încep să migreze masiv către lanţurile de lockere reprezintă un avantaj pentnru business-ul de curierat cu colete grele. PTT lucrează cu doi curieri pe maşină, iar forţa de muncă din curieratul cu expediţii uşoare care a fost suplinită de aceste reţele de lockere, devine astfel disponibilă pentru zona de cargo.