Home Logistics Depozitare Quehenberger Logistics implementează un proiect de logistică integrată pentru Brico Depot în România

Quehenberger Logistics implementează un proiect de logistică integrată pentru Brico Depot în România

Quehenberger Logistics implementează un proiect de logistică integrată pentru Brico Depot în România

Brico Depôt, parte a grupului Kingsfisher, a ales furnizorul de servicii logistice integrate Quehenberger Logistics ca partener strategic pentru managementul depozitului și distribuția către rețeaua de magazine. 

 Quehenberger Logistics se află în ultima fază de implementare a proiectului de logistică integrată pentru retailerul DIY Brico Depôt în Romania. Acest concept a fost precedat de o fază inițială ce a durat doi ani și reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte de logistică de contract pentru Quehenberger Group.

“După mai bine de 2 ani de parteneriat de succes între Quehenberger România și Brico Depôt Romania, suntem încântați să anunțăm că împreună cu clientul nostru am reușit să aducem colaborarea la un nivel superior. Un proiect integrat, sub același acoperiș, va aduce beneficia ambelor companii prin sinergiile create prin eliminarea stocurilor dublate și a locațiilor multiple” a declarat Alexandru Catană, Country Manager, Quehenberger Logistics Romania.

Furnizorul de servicii logistică administrează pentru clientul său 70.000 mp de depozitare cu 50.000 locații de palet și 18.000 mp pentru depozitare paleți bulk. Suprafața totală urmează să fie extinsă până la 83.000 mp până la finalul acestui an. Depozitul oferă posibilitatea de extindere pe termen scurt sau lung, în funcție de volume.

În concordanță cu strategia ONE DC a Kingfisher, furnizorul poate oferi o înaltă flexibilitate într-o locație central din România. Quehenberger Logistics este de mulți ani un partener puternic al retailerilor DIY în România. Compania oferă un portofoliu extins de soluții logistice în depozitul său cu o suprafață de 130.000 mp amplasat în CTP-Park A1-KM23.

În plus, pe lângă flexibilitatea furnizată, valoarea adăugată pentru client rezidă în faptul că Quehenberger poate oferi un serviciu complet, totul dintr-o singură sursă – transportul și depozitarea sunt operate uniform. Serviciile de depozitare includ recepția bunurilor, depozitare, picking și formare paleți. Rețeaua Brico Depot în România cuprinde 35 de magazine în toată țara.

Zilnic, până la 30 de camioane sau containere sunt recepționate în depozitul Quehenberger. 65 de angajați se ocupă de cele 2.000 de operațiuni de picking, echivalentul a 1.000 mc marfă pe zi în două schimburi. De la depozit către magazinele retailerului pleacă până la 45 de camioane, echivalentul a 1.500 de paleți.

Sistemul IT, factor de succes

Quehenberger Logistics a dezvoltat și implementat un nou sistem de management al depozitului (WMS) pentru Brico Depot, cu funcționalități special create pentru cerințele clientului. Împreună cu compania-mamă Kingfisher și Brico Depôt, a fost implementată o interfață SAP ce oferă o transparență completă a proceselor logistice și serviciilor, cu rapoarte KPI personalizate.

În plus, Quehenberger Logistics a creat o platformă web-based pentru clienții și furnizorii Brico Depôt.

Proces de îmbunătățire continuă

Ca parte a proceselor de îmbunătățire continuă a livrărilor zilnice către cele 35 de magazine din țară, fiecare comandă este optimizată pentru a reduce spațiul de transport. În timpul pandemiei coronavirus, Brico Depôt a reușit să țină businessul la distanță de criză prin servicii ingenioase oferite clienților: serviciu Click&Collect, plății contactless și propria aplicație pentru clienți.


Quehenberger Logistics este un furnizor de servicii logistice integrate ce activează în special pe piețele din Europa Centrală și de Est. Compania cu sediul în Straßwalchen în apropiere de Salzburg are 2.900 de angajați în 81 de locații din 18 țări.

Logistica de contract este una dintre ariile de business cu cea mai mare creștere în cadrul Quehenberger Logistics. În 2019, compania a înregistrat o creștere de 25% pe acest sector comparativ cu anul anterior. În martie 2020, Quehenberger Logistics administra 5114.000 mp spații de depozitare, dintre care peste 200.000 în România.

Brico Depôt este o subsidiară a Kingfisher plc, retailer DIY din Marea Britanie cu o rețea de 1.300 magazine în 10 țări. În România, Brico Depôt este al doilea cel mai mare retailer DIY (conform datelor din 2019).