Home Intermodal Rail Cargo Group îşi extinde reţeaua TransNET în Balcani şi China

Rail Cargo Group îşi extinde reţeaua TransNET în Balcani şi China

Rail Cargo Group îşi extinde reţeaua TransNET în Balcani şi China

Operatorul feroviar Rail Cargo Group (RCG) își extinde rețeaua TransNET în China şi Balcani, urmând să consolideze ruta pe Middle Corridor cu trecere prin România.

Din 1 ianuarie 2023, RCG va avea o sucursală în Shanghai, continuând expansiunea rutei de transport de-a lungul Middle Corridor, respectiv Kazahstan-Azerbaidjan/Georgia-Marea Neagră-România-Europa Centrală.

Compania austriacă şi-a extins reţeaua TransNET şi în Peninsula Balcanică printr-o companie de transport înfiinţată în Serbia, la Belgrad, programată să înceapă să funcționeze în primul trimestru al anului 2023. Astfel, Serbia va deveni cea de-a 13-a țară din Europa în care RCG va opera cu locomotive și personal propriu. Această dezvoltare face posibilă oferirea de conexiuni TransFER cu destinația Turcia și Grecia – unde RCG este lider de piață – prin două rute alternative, afirmă operatorul.

Investiții în echipamente pentru Legea privind gestionarea deșeurilor

RCG se pregătește intensiv pentru modificările aduse Legii privind gestionarea deșeurilor începând cu 1 ianuarie 2023, investind în noi echipamente pentru vagoane. Acest lucru va facilita o trecere din ce în ce mai mare a transporturilor de deșeuri de la transportul rutier la cel feroviar.

La finalul lunii august, operatorul feroviar şi-a extins reţeaua TransNET cu o conexiune între Genk (Belgia) şi Curtici (România). Această nouă rută a redus timpul de tranzit între Belgia şu Turcia cu circa o zi datorită conexiunilor regulate între Curtici şi Halkali.