Home Companii R/Evolutia Renault Trucks

R/Evolutia Renault Trucks

Pe data de 11 iunie, in incinta centrului expozitional al orasului Lyon, producatorul francez Renault Trucks a prezentat, in fata a peste 10.000 de invitati, noua sa gama de camioane Euro 6. In cadrul unui eveniment de exceptie, Renault Trucks a stabilit o performanta extraordinara, fiind pentru prima data cand un producator isi reinnoieste intreaga gama de vehicule (transport de distante lungi, constructii si distributie). Pentru a face posibil acest lucru, Grupul Volvo a facut o investitie de 2 miliarde de dolari, iar Renault Trucks a efectuat cel mai amplu si riguros program de teste din intreaga sa istorie.

Pentru a produce un camion fiabil, cu performante ridicate, la cele mai inalte standarde de calitate este nevoie de multe ore de cercetare si testare. Renault Trucks a initiat acest proces in 2008 si de atunci testele de calitate efectuate pe cele 300 de vehicule au insumat un total de 10 milioane de kilometri parcursi, la care s-au adaugat inca 5 milioane de ore la bancul de probe, la temperaturi care au variat de la -40°C la +60°C.

Concepute in stransa colaborare cu 50 de clienti internationali ai producatorului francez, noile camioane Renault Trucks EURO VI le ofera utilizatorilor intrumentul perfect pentru a-si duce sarcinile la bun sfarsit.

„Este un eveniment foarte important pentru noi. Reinnoirea gamei a necesitat o mare investitie si este cu adevarat o revolutie in domeniu. Ne-am schimbat gama de produse, dar si modul de a aborda clientul“ a declarat Bruno Blin, presedintele grupului Renault Trucks.

Camionul a devenit pentru Renault Trucks un centru de profit pe care clientii pot conta intotdeauna si care in Renault Trucks ofera acum trei modele din gama D: Renault Trucks D, un model de la 10 t la 18 t; Renault Trucks D Wide, un model de la 16 t la 26 t si Renault Trucks D Access, un model cu cabina joasa de la 18 t la 26 t. Aceasta oferta va fi completata in curand de un alt vehicul, realizat in colaborare cu Nissan, care vine sa raspunda cerintelor clientilor care au nevoie de solutii de transport de la 3,5 t la 7,5 t.

„ Noile camioane sunt caracterizate de fiabilitate, eficienta si confort. Fiabilitatea este foarte importanta pentru clientii nostri, care vor sa se poata baza intotdeauna pe camioanele din flota. Un alt aspect important este economia de combustibil si energie. Odata cu aceasta noua gama am reusit sa reducem cu pana la 5% consumul, comparativ cu variantele anterioare, noul sistem Euro 6 aducand numeroase beneficii in ceea ce priveste consumul. Pentru soferi foarte important este confortul pe care il ofera cabina si tocmai de aceea am creat un panou de bord ergonomic si o cabina foarte spatioasa“ afirma Bruno Blin, presedinte Renault Trucks.

Tehnologie la cel mai inalt nivel

Noile motoare DTI 5 si DTI 8 s-au bazat pe tehnologii testate si verificate, adaptate aplicatiilor urbane. Acestea sunt conforme cu standardul Euro 6, imbunatatind in acelasi timp nivelul de performanta si fiabilitate. Consumul redus al generatiei anterioare a fost transferat la aceasta noua gama.

Posibilitatea de a atinge un cuplu maxim de la 900 rpm inseamna ca soferii nu vor fi nevoiti sa impinga motorul la limita, consumand, prin urmare, mai putin combustibil. In mod similar, plaja de putere generoasa a noului motor de patru cilindri, echivalent cu cea al unui motor cu sase cilindri, va permite extinderea ulterioara a capacitatii de incarcare a vehiculelor.

Renault Trucks a dotat intreaga sa gama cu transmisii automate care reduc consumul de combustibil, mentin in stare buna piesele mecanice ale vehiculului, limiteaza costurile de intretinere si permit soferilor sa se concentreze pe deplin asupra sofatului. Mai mult decat atat, o serie de elemente cu privire la Renault Trucks D au fost imbunatatite astfel incat sa se limiteze costurile si sa se faciliteze intretinerea, cum ar fi bara de protectie alcatuita din trei parti, care este acum mult mai usor de inlocuit in cazul unor accidente.

Pentru clientii care doresc sa reduca si mai mult costurile de operare, aceasta gama poate fi asociata cu Optifuel Programme. In acest fel, prin asocierea monitorizarii consumului si a software-ului de analiza Optifuel Infomax, precum si instruirea privind condusul eficient dezvoltat de Renault Trucks, economiile in cazul consumului de combustibil pot fi de pana la 15% pentru intreaga flota. Renault Trucks a proiectat noua sa gama D cu scopul de a optimiza valoarea de utilizare a vehiculului la nivel mondial. Prin aceasta, producatorul francez isi pune expertiza sa la dispozitia clientilor, oferindu-le o solutie completa de transport, care cuprinde: solutii eficiente de finantare, asigurare, analiza consumului de combustibil si instruirea cu privire la consumul eficient de combustibil, precum si servicii la nivel local pentru a asigura intretinerea eficienta si reducerea costului in perioadele de pauza.