Home Centre comerciale Romanian Business Consult, afaceri în creștere cu 50% din Industria Alimentară

Romanian Business Consult, afaceri în creștere cu 50% din Industria Alimentară

Compania Romanian Business Consult (RBC), furnizor de soluții IT pentru retail și industria alimentară, se așteaptă la o cifră de afaceri în creștere cu 50% în industria alimentară, creștere care vizează segmentul de aplicații de management al producției și trasabilitate, dar și gestiunea rețelelor de magazine deținute de producătorii locali.

Anul trecut RBC a înregistrat o cifră de afaceri de 14,5 mil. euro, un sfert fiind adusă de industria alimentară. Compania are peste 15 parteneri internaționali de tehnologie și peste 1000 de clienți.

În sectorul retail, compania a implementat echipamente și soluții informatice la peste 300 de clienți naționali și  internaționali precum: Carrefour, Mega Image, Billa, Cora, Rewe XXL, IKEA, PLUS, Kaufland, Metro, OBI, Real, Auchan, Bricostore, Praktiker, etc. În sectorul industrial (industria cărnii și industria alimentară), RBC deține referințe precum: Agricolă Bacău, Agroli, Agrisol, Aldis, Angst, Ave Impex, Avicola Buzău, Caroli, Cristim, Cetină, Diana, Elit, Galco, Kosarom, Macromex, Smithfield, Transavia, Unicarm, etc.

RBC deține 80% cotă de piață pe segmentul retail internațional și previzionează o creștere cu 5 procente a acesteia, data fiind lărgirea portofoliului cu noi clienți.

Pe segmentul comerț național, compania continuă să fie principalul furnizor de echipamente și, începând de anul trecut, de soluții software de gestiune completă a magazinelor.

RBC a încheiat recent un parteneriat cu lideri mondial în zonă de aplicații software pentru optimizarea proceselor din retail și industria alimentară. Câteva dintre soluțiile nou intrate în portofoliul RBC sunt monitorizare și supraveghere video, mercantizare și category management, gestiunea fluxurilor din magazine și a spațiului la raft, soluții de loializare și marketing digital, gestiunea depozitelor și supply chain, gestiunea promoțiilor, soluții complexe de raportare și business intelligence. Totodată, RBC a încheiat un parteneriat cu compania Fujitsu-Siemens, pentru partea de servere și echipamente de stocare a datelor.

Parteneriatul încheiat cu compania germană Kainz permite companiei să livreze soluții complexe de logistică automată a ambalajelor de tip lăzi și paleți (transport, spălare-igienizare, depozitare). RBC derulează în prezent un astfel de proiect de mare complexitate la un important jucător din industria cărnii din România.

În același timp, extinderea ariei de acțiune în Republica Moldova reprezintă un atu puternic pentru companie. Pegas, liderul pieței de mezeluri din Moldova, este cel mai recent client RBC.

În ceea ce privește sectorul logistic, RBC a lansat anul trecut LogIQ. Soluția WMS, implementată de  cea mai nouă membră a familiei RBC a€“ compania RBC Logistic Solutions – se bucură de implementări de succes la companii importante din piață: Scandia Food, Euroccoper, Velocity.

Compania oferă soluții complete care acoperă întregul lanț de procese: de la recepția materiilor prime, producție, până la întreg lanțul logistic, de distribuție și chiar vânzare prin retail.

RBC este o companie cu capital româno-austriac, fondată în anul 1991, lider pe piața soluțiilor IT integrate (software, hardware și consultanță) pentru retail și industria alimentară.

În ceea ce privește rețelele locale de retail, RBC a furnizat până acum preponderent echipamente și soluții hardware pentru cântărire, imprimare și citire coduri de bare, echipamente POS și imprimante fiscale. Retail IQ vine să completeze pachetul de produse și servicii oferit de RBC comercianților mici și mijlocii și să le faciliteze acestora accesul la o suita de aplicații software utilizată până recent cu preponderentă de lanțurile internaționale de retail.