Home Logistics Curierat și e-commerce Sameday se extinde în zona de vest și își relochează depozitul în VGP Park Timișoara

Sameday se extinde în zona de vest și își relochează depozitul în VGP Park Timișoara

Sameday se extinde în zona de vest și își relochează depozitul în VGP Park Timișoara

Ca urmare a creșterii înregistrată de comerțul online și a intensificării activităților de curierat, Sameday și-a extins activitatea în zona de vest a țării și și-a relocat depozitul din Timișoara, închiriind 2.300 mp în parcul industrial VGP Park Timișoara. Tranzacția a fost intermediată de către compania de consultanță imobiliară CBRE.

Datele CBRE arată că piața spațiilor industriale din zona de vest a țării continuă să se dezvolte, după ce în decurs de 10  ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piața ca mărime după București. „Spațiile logistice amplasate în locații cheie și-au dovedit importanța în ultimele luni, fiind vitale pentru livrarea produselor în timp util. În calitate de dezvoltator, VGP a venit în întâmpinarea Sameday cu toată flexibilitatea necesară pentru soluții personalizate și cu livrarea spațiului la timp. Am ajuns astfel la 140.000 mp de spații industriale în România și continuăm să creștem”, a declarat Ștefan Rădeanu, Commercial Manager, VGP România.

Vestul țării (județele Timiș, Arad, Bihor) a devenit atractiv pentru companiile din curierat, sprijinind nevoia acestora de a-și reduce timpii de livrare la cel mult 24 de ore. CBRE acoperă zona de vest a țării printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara de Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor.

„Relocarea Sameday confirmă potențialul zonei de vest pentru sectorul industrial. Dinamica acestei zone se menține, atât din perspectiva cererii pentru spații industriale, cât și a ofertei.  Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% și alți 75.000 mp de spații industriale sunt în construcție în județele Timișoara, Arad și Bihor și vor fi livrați până la finalul anului”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România.

În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriați aproape 77.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 19% din totalul reprezentat de companiile de consultanță imobiliară. Tot în Timișoara, CBRE România a consiliat recent închirierea a 18.000 mp în proiectul Timișoara Industrial Park II, către companiile NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică și DS Smith, companie internațională lideră în domeniul ambalajelor

„Alături de companiile din domeniul distribuției și producției, care au reprezentat în ultimii ani motorul cererii pe piața de spații industriale, în ultimele șase luni am remarcat un apetit ridicat din partea jucătorilor din e-commerce și domenii conexe, cum este industria curieratului”, a adăugat Mădălin Aresmerițoaie.