Home Intermodal Schimbări în managementul Maersk. Cine este noul CEO?

Schimbări în managementul Maersk. Cine este noul CEO?

Schimbări în managementul Maersk. Cine este noul CEO?

Soren Skou se retrage de la conducerea A. P. Møller – Mærsk A/S și îi predă ștafeta lui Vincent Clerc, care va fi noul CEO al Maersk începând cu 1 ianuarie 2023.

Din 2016, Soren Skou a condus transformarea A. P. Møller – Mærsk A/S (Maersk) într-o companie de logistică integrată și a pus afacerea pe o nouă traiectorie de creștere. Vincent Clerc este în prezent CEO al diviziei Ocean & Logistics.

Soren Skou a contribuit la dezvoltarea grupului Maersk timp de aproape patruzeci de ani, dintre care unsprezece ani ca CEO pentru Maersk Tankers, patru ani ca CEO pentru Maersk Line și aproape șapte ani ca CEO pentru Maersk. “În timpul mandatului său ca CEO al Maersk, Soren a jucat un rol esențial în redefinirea Maersk într-un furnizor de logistică end-to-end centrat pe client, cu o poziție de lider global în soluții de transport durabil,” a declarat Robert M. Uggla, Președinte al Consiliului Director al Maersk.

“Timp de aproape șapte ani, am lucrat împreună cu echipa mea pentru a schimba modelul de afaceri, cultura, structura digitală și rezultatele pentru a face din Maersk o companie cu creștere profitabilă din nou. Acesta a fost mandatul pe care l-am primit ca CEO în 2016 și aș dori să mulțumesc Consiliului, acționarului nostru principal, echipei mele executive și tuturor colegilor mei fantastici la nivel mondial pentru încrederea și sprijinul acordat de-a lungul anilor.

Acum este momentul potrivit pentru Maersk, pentru Vincent și pentru mine pentru această tranziție. Compania s-a descurcat foarte bine în ultimii ani. Nu am fost niciodată mai puternici din punct de vedere financiar și avem un plan vizionar pentru continuarea strategiei noastre globale de integrare, care va ghida Maersk mulți ani de acum înainte.

Am lucrat îndeaproape cu Vincent mai bine de un deceniu și sunt încrezător că este gata să ducă compania la următorul nivel”, a spus Soren Skou.

Vincent Clerc a adăugat: “Sunt încântat de încrederea Consiliulului care îmi dă oportunitatea de a conduce etapele următoare ale transformării noastre. Este un privilegiu pentru mine să conduc o companie cu o moștenire atât de lungă, valori puternice și un potențial extraordinar. Aștept cu nerăbdare, împreună cu echipa de conducere și cu toți colegii Maersk din întreaga lume, să o ducem la următorul nivel, bazându-ne pe fundația foarte puternică pe care am obținut-o cu Soren la cârma și îndeplinindu-ne promisiunile față de clienți, acționari, și pentru societate în general.

În urma unei pandemii și acum, cu războiul din Ucraina și o criză energetică asupra noastră, urmează multe provocări, care ne afectează pe toți și unde Maersk poate face diferența. Companiile își regândesc lanțurile de aprovizionare în acest nou mediu, caută mai multă stabilitate și mai mult sprijin în drumul lor de decarbonizare. Aceasta reprezintă o oportunitate de afaceri incredibilă pentru Maersk și suntem dornici să o fructificăm.”