Home Automotive Startup-ul de vehicule electrice Next.e.GO Mobile SE investește într-o fabrică în Bulgaria

Startup-ul de vehicule electrice Next.e.GO Mobile SE investește într-o fabrică în Bulgaria

Startup-ul de vehicule electrice Next.e.GO Mobile SE investește într-o fabrică în Bulgaria

Start-up-ul german de vehicule electrice Next.e.GO Mobile SE va investi 140 de milioane de euro într-o fabrică în Bulgaria, a declarat sâmbătă Kiril Petkov Ministrul Economiei din Bulgaria.

Potrivit declarațiilor acestuia, Next.e.GO Mobile SE intenționează să producă mașini electrice în Lovech, un oraș din nordul Bulgariei începând din 2023. Investiția va genera aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Next.e.GO Mobile SE este o companie fondată în 2015 de către prof. dr. Günther Schuh în Aachen. Startup-ul este specializat în proiectarea și fabricarea de vehicule electrice durabile pentru deplasarea pe distanțe scurte accesibile publicului larg. Prețul de pornire pentru modelele fabricate de Next.e.GO Mobile este de 26.000 euro. În Bulgaria, startup-ul urmează să producă modelele E.Go Life și E.Go Life Cross.

Next.e.GO Mobile SE utilizează un concept de producție inovator de microfabrici ce îi permite să producă în volume mici și să acceseze piața globală extinzându-și rețeaua la nivel local, pentru localnici. Costul redus al construcției unei astfel de fabrici îi permite startup-ului să producă aproape de piața, chiar și în țări care încă nu au industria automotive dezvoltată.

Guvernul bulgar va oferi Next.e.GO Mobile SE un ajutor de stat în valoare de 34 milioane euro, în trei tranșe, ultima dintre acestea urmând să fie livrată când fabrica va atinge 20.000 de unități produse.