Home Logistics Green Logistics Startup-ul românesc KFactory lansează Inginerul Virtual Verde ce permite monitorizarea emisiilor de CO2 din producție

Startup-ul românesc KFactory lansează Inginerul Virtual Verde ce permite monitorizarea emisiilor de CO2 din producție

Startup-ul românesc KFactory lansează Inginerul Virtual Verde ce permite monitorizarea emisiilor de CO2 din producție

KFactory, primul startup Industry 4.0 finanțat din România, își propune să inoveze procesele operaționale din companiile de producție prin înțelegerea și orchestrarea modului în care actorii implicați direct și indirect influențează performanța acestora.

În contextul Fit for 55, program anunțat de către Uniunea Europeană în luna iulie, prin care se urmărește reducerea amprentei de carbon cu până la 55% până în 2030, companiile vor avea o mai mare responsabilitate în monitorizarea și reducerea emisiilor de carbon.

KFactory lansează Inginerul Virtual Verde, dedicat monitorizării surselor de emisii de carbon direct din fabrică, care prin utilizarea inteligenței artificiale va fi capabil să recomande cele mai bune practici pentru reducerea emisiilor. Inginerul Virtual Verde este parte a platformei digitale Echipa de Ingineri Virtuali și va fi disponibil începând cu toamna acestui an pentru toate companiile care au ca scop implementarea acțiunilor de monitorizare și reducere a emisiilor de carbon. Prin această componentă inovativă a platformei digitale, KFactory va ajuta companiile de producție să îndeplinească criteriile impuse de noile reglementări la nivelul Uniunii Europene.

Suntem deja în mijlocul companiilor de producție, o sursă majoră de emisii de carbon, iar acestea au nevoie de ajutor în implementarea noilor norme de reducere a emisiilor. Tehnologia pe care o punem la dispoziție va permite respectarea noilor norme de către clienții noștri, în condițiile în care vom continua să optimizăm performanța proceselor de producție, mentenanță, logistică și calitate” a declarat Adrian Dima, co-fondator KFactory.

”Liderii țărilor industrializate dau mesaje din ce în ce mai apăsate despre nevoia de reducere a emisiilor de carbon. KFactory, prin platforma sa digitală inovativă, este deja în poziția de a ajuta clienții actuali și potențiali. Cum planurile noastre includ extinderea noastre către vestul Europei și USA, știm că valoarea adăugată pe care o putem aduce companiilor de producție va fi din ce în ce mai mare.” a adăugat Vlad Cazan, co-fondator KFactory.

KFactory este o platformă digitală de automatizare de tip SaaS (software as a service)  a proceselor operaționale care cuprinde patru produse digitale:

  • KFactory Core, produs digital dedicat colectării de date direct de pe linia de producție, ce înțelege și optimizează performanța procesului de producție prin analize în timp real și de context.
  • KFactory Analytics, instrument de analiza vizuală complexă a datelor istorice din producție.
  • KFactory Knowledge, care aplică algoritmi de tip machine learning pentru identificarea și clasificarea tendințelor din producție.
  • Echipa de Ingineri Virtuali, produs inovator la nivel mondial, dedicat urmăririi și optimizării proceselor operaționale din producție, mentenanță, logistică și calitate.

Proiecte de dezvoltare

Curând, KFactory va include și o platforma educativă digitală ce va oferi angajaților din fabrici acces continuu la cele mai bune practici din industrie, la resurse de digitalizare și conformitate a proceselor interne.

Pentru a continua creșterea exponențială din 2021, spre sfârșitul acestui an este planificată o nouă rundă de investiții, echipa KFactory căutând activ potențiali investitori ce se vor alătura investitorilor actuali, deciși să participe la noua rundă. Această a doua rundă de investiție este dedicată extinderii în Germania, Austria, Elveția și SUA, respectiv accelerării dezvoltării platformei software.