Home Companii Terapia Ranbaxy va investi 10 milioane de euro în 2013

Terapia Ranbaxy va investi 10 milioane de euro în 2013

Terapia Ranbaxy va investi 10 milioane de euro în 2013

Demersurile începute anul trecut de către producătorul de medicamente ca parte a planului de extindere pe platforma de la Cluj, vor continua şi în 2013. Valoarea investiţiilor planificate pentru anul acesta se ridică la 10 milioane de euro.

Proiectele de dezvoltare ale Terapia Ranbaxy  din 2013 vizează construcţia unui centru logistic, un centru pentru activităţi de cercetare-dezvoltare şi modernizarea clădirii de birouri de la Cluj. Primăria Cluj-Napoca e eliberat în decembrie anul trecut autorizaţia de construcţie pentru realizarea unui depozit de produse finite farmaceutice pe str. Fabricii, centrul logistic urmând să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

De asemenea, compania intenţionează să investească începând cu 2014, într-un centru de cercetare şi dezvoltare de molecule noi. Proiectul va fi implementat la Cluj-Napoca şi va presupune mai multe laboratoare, precum şi o staţie pilot în care vor fi dezvoltate procesele de fabricaţie. Valoarea investiţiei nu a fopst făcută public, însă reprezentanţii companiei au declarat că un procent ridicat va proveni din fonduri europene, proiectele în acest sens fiind deja depuse.