Home Intermodal Timpii de așteptare în porturi se apropie de un nou record, potrivit Kuehne+Nagel

Timpii de așteptare în porturi se apropie de un nou record, potrivit Kuehne+Nagel

Timpii de așteptare în porturi se apropie de un nou record, potrivit Kuehne+Nagel

Timpii de așteptare pentru containere în porturile din întreaga lume se apropie de un nou maxim istoric, potrivit noului index pentru transportul maritim Seaexplorer, lansat de Kuehne+Nagel.

Indexul Seaexplorer măsoară eficiența rețelelor de transport maritim containerizat. Indexul evidențiază timpii de așteptare în zile și total TEU pentru porturile of Prince Rupert, Vancouver/Seattle, Oakland, Los Angeles/Long Beach, New York, Savannah, Hong Kong, Shanghai/Ningbo, dar și pentru Rotterdam/Anvers.

Potrivit datelor primului index Seaexplorer, în prezent, timpii de așteptare în porturi reprezintă echivalentul a 11,6 milioane TEU în zile. În comparație, în mod „normal”, referința ar fi echivalentul a mai puțin de 1 milion TEU în zile de așteptare, explică reprezentanții Kuehne+Nagel. Aproximativ 80% din blocaje sunt asociate cu porturile din America de Nord

Conform celor mai recente date Seaexplorer, 612 nave portcontainer sunt în prezent ancorate sau așteaptă în afara celor mai mari porturi să fie descărcate, ceea ce reduce capacitatea globală de transport maritim containerizat. 

Indicatorul este calculat pe baza capacității navei și a zilelor de intrare într-un port. Deci, o navă cu o capacitate de 10.000 TEU care așteaptă 12 zile pentru a intra într-un port este echivalentul a 120.000 TEU în zile de așteptare.