Home Automotive Toyota reia producția la încă două fabrici din 11 mai

Toyota reia producția la încă două fabrici din 11 mai

Toyota reia producția la încă două fabrici din 11 mai

Începând cu 11 mai, Toyota Motor Europe (TME) reia gradual producția la încă două din unitățile sale de producție, după ce recent a redeschis fabricile  din Franța și Polonia. Astfel, cele două site-uri se adaugă celor 298 de fabrici de vehicule operaționale în Europa în prezent.

TMMT, uzina de vehicule Toyota din Sakarya, Turcia, unde se produc modelele Toyota C-HR și Corolla Sedan, își va redeschide porțile pe 11 mai. Prima zi va servi ca zi de inducție pentru noile protocoale elaborate. Producția propriu-zisă va fi reluată pe 12 mai, la un volum redus, înainte de a crește volumele în următoarele săptămâni ca răspuns la condițiile pieței.

Și fabrica de motoare din Wales, Marea Britanie își va relua activitatea din 11 mai, aceasta producând motoarele pentru modelele produse de uzina din Turcia. De asemenea, Toyota Motor Manufacturing UK Deeside va relua gradual producția din data de 13 mai, după 2 zile prealabile de inducție pentru a familiariza angajații cu noile protocoale de securitate, distanțare social și măsuri de igienă.

Decizia de a relua aceste operațiuni de producție se bazează pe varii considerente, în principal pe capacitaea de a asigura siguranța în fabrici prin implementarea recomandărilor de igienă și distanțare socială.

Un alt considerent luat în calcul a fost acela că odată cu relaxarea măsurilor de mișcare a populației anunțate de diferite țări europene și guverne regionale, va fi posibilă și deschiderea reprezentanțelor de vânzare în anumite țări și reluarea vânzărilor de vehicule noi. De asemenea, Toyota și-a luat măsurile necesare ca toți colaboratorii din lanțul de aprovizionare sunt pregătiți pentru reluarea producției.

Pentru moment, producția la celelalte fabrici Toyota din Europa, respectiv TMUK Burnaston, Toyota Peugeot Citroen Automobiles și Toyota Motor Russia St. Petersburg rămâne suspendată, compania punând această decizie pe seama cererii reduse, a stocurilor sau restricțiilor impuse de guverne. Însă, și în aceste fabrici, producția va fi reluată în săptămânile următoare.