Home Expozitii transport logistic 2013 succes rasunator

transport logistic 2013 succes rasunator

Ediţia din 2013 a celei mai importante expoziţii internaţionale dedicate sectorului de logistică, transport, IT şi supply chain, transport logistic a readus o notă de optimism într-o industrie greu încercată în ultimii ani. Evenimentul s-a bucurat de un succes răsunător, atrăgând un număr record de vizitatori(53.000 faţă de 51.310 în 2011). De asemenea s-a remarcat şi o creştere importantă a numărului de participanţi veniţi din afara graniţelor Germaniei-aproximativ 45% dintre expozanţi şi aproape 40% dintre vizitatori.

În timpul ceremoniei de deschidere, Dr. Peter Ramsauer, Ministrul Transporturilor din Germania, a subliniat importanţa acestei expoziţii pentru industria de logistică. „Aceasta este o adunare globală deoarece logistica este motorul economiei şi nu doar în Germania. transport logistic s-a dovedit a fi un adevărat motor de creştere.“ Cu cele 2.013 companii expozante din 63 de ţări care au avut la dispoziţie un spaţiu de 110.000 metri pătraţi, ediţia din acest an a transport logistic a fost cea mai mare de până acum, atât ca număr de expozanţi cât şi ca suprafaţă de expunere. Numărul de companii străine participante a fost impresionant, cei mai mulţi fiind din: Olanda, Italia, Belgia, Franţa, Austria, Republica Cehă, Marea Britanie, Elveţia, Spania şi Rusia. Anul acesta au fost prezente la expoziţia de la München şi 19 companii din România.

Intralogistica-sisteme modulare şi flexibile pentru procese eficiente şi transparente

Intralogistica este supusă unor presiuni crescute, ca rezultat al pieţelor din ce în ce mai volatile, fenomen determinat atât de globalizare cât şi de procesele tot mai complexe din interiorul companiilor, care trebuie să îndeplinească mai multe criterii: modularitate, flexibilitate, eficienţă, funcţii personalizate, disponibilitate permanent, eficienţă a costurilor şi sustenabilitate. Toate aceste caracteristici se aplică atât tehnologiei de manipulare a materialelor, depozitelor, camioanelor, echipamentelor, sistemelor IT din depozite, sistemelor automatizate şi sistemelor de control al proceselor.

Punctul central al transport logistic din perspectiva unei „expoziţii internaţionale pentru logistică, transport, IT şi supply chain management“ indică importanţa ofertei de sisteme intralogistice care oferă cea mai bună disponibilitate, flexibilitate şi eficienţă. Un supply chain, spre exemplu, poate fi organizat perfect doar dacă acele noduri funcţionează perfect în termeni logistici. Cererile individuale ale clienţilor implică existenţa unor tehnologii şi sisteme – care pot fi rapid şi flexibil adaptate cererilor şi contextului actual al pieţei – sisteme de sortat, transportat, picking, dar şi sisteme IT, care pot asigura comunicarea datelor în mod eficient şi transparent pe întregul supply chain. La transport logistic 2013, furnizorii din domeniul intralogisticii au prezentat produse şi sisteme inovatoare, soluţii sustenabile şi economice. Dr. Matthias Schweizer, Marketing Manager viastore systems, declara cu această ocazie tendinţele viitoare în intralogistică:„cerinţele pieţei, megatrendurile şi aşteptările clienţilor vor face ca sistemele software să fie tot mai prezente, operaţiunile mai uşoare, un grad mai mare de automatizare şi consultanţă care include analize periodice şi servicii de consultanţă pentru a veni în sprijinul clienţilor.

Servicii personalizate de logistică şi transport pentru Rusia

Rusia reprezintă o piaţă importantă nu doar pentru companiile care activează în estul Europei, ci şi pentru cele din vestul continentului, cele 6.000 de companii germane care realizează afaceri cu Rusia confirmând acest lucru. În 2012 valoarea tranzacţiilor comerciale realizate între Germania şi Rusia a depăşit valoarea record de 80 de miliarde de euro, cu 10% mai mare decât în 2011. Multe conexiuni inteligente.“

Sisteme inteligente pentru optimizarea proceselor de transport şi logistică

Fără sistemele telematice, companiilor le-ar fi practice imposibil să monitorizeze şi să realizeze toate procesele de transport şi logistică. Telematica se referă la navigarea şi controlul vehiculelor, taxiurilor, mijloacelor de transport în comun, dar şi al camioanelor, trenurilor de marfă, containerelor şi al altor forme de transport. Aceste instrumente sunt utilizate pentru a eficientiza transportul, estima cu precizie timpii de transport şi a planifica mai bine activitatea, pentru planificarea rutelor de transport şi controlul costurilor, monitorizarea fluxului de mărfuri, pentru a menţine transparenţa şi productivitatea reţelelor logistice. Importanţa sistemelor telematice a fost evidenţiată de numărul mare de furnizori de sisteme hardware şi software prezenţi la transport logistic 2013, câteva sute de companii expunând produsele şi inovaţiile în acest domeniu. Daimler FleetBoard a prezentat noua soluţie telematică pentru optimizarea controlului proceselor de transport, dar şi soluţii practice pentru managementul transporturilor. Pentru prima data din companiile expozante, precum linii aeriene, aeroporturi, agenţi vamali, porturi, companii de transport marfă maritim şi feroviar au prezentat servicii care se adresau direct pieţei din Rusia, o piaţă cu foarte multe oportunităţi, dar şi foarte dificilă, unde profesionişti cu experienţă în domenii precum transportul, comunicare şi infrastructură logistică sunt foarte căutaţi. Rusia încă oferă un mediu profitabil pentru furnizorii de servicii logistice, cu toate că produsul intern brut a scăzut cu 1,1%, iar producţia industrială a stagnat. Aproximativ 40 de companii din Rusia sau cu subsidiare în Rusia şi-au prezentat inovaţiile şi serviciile la transport logistic 2013.

DACHSER: focus pe reţea

Având ca motto „Here, there, everywhere“ (aici, acolo, peste tot), Dachser şi-a prezentat produsele şi serviciile, punând accent pe reţeaua sa globală integrată. Prin prezentări multimedia, o zi dedicată Spaniei şi un eveniment care a evidenţiat noile strategii şi dezvoltări în domeniul Logisticii Alimentare, vizitatorii au putut afla informaţii interesante despre portofoliul de servicii Dachser şi despre reţeaua sa europeană şi intercontinentală. De la ediţia precendentă a transport logistic, reţeaua companiei a avut parte de numeroase transformări, odată cu achiziţiile strategice şi parteneriatele pe termen lung, familia Dachser câştigând noi membri foarte puternici. Astăzi reţeaua cuprinde 424 de centre în toată lumea. Achiziţia companiei Azkar, liderul pieţei spaniole în grupaj şi a transportatorului maritime şi aerian Transunion a adăugat peste 70 de locaţii noi pe harta mondială a Dachser, în Peninsula Iberică şi America Latină. În 2011, Dachser a intrat pe piaţa din Africa de Sud, fiind prezent în patru oraşe. În Asia, în ultimii doi ani, compania a pus bazele unor noi organizaţii în Malaezia, Singapore şi Vietnam.