Home Logistics Curierat și e-commerce Tranzacție majoră în comerțul online din România: evoMAG cumpără 60% din acțiunile elefant.ro

Tranzacție majoră în comerțul online din România: evoMAG cumpără 60% din acțiunile elefant.ro

Tranzacție majoră în comerțul online din România: evoMAG cumpără 60% din acțiunile elefant.ro

Retailerul online evoMAG a cumpărat 60% din acțiunile Elefant Online și devine astfel acționarul majoritar al unuia dintre cele mai mari magazine online din România.

“Elefant Online informează investitorii cu privire la semnare, la data de 10.05.2023 a Contractului de cesiune de acțiuni prin care doi dintre acționarii săi respectiv Millenium Gold Resources Limited și Catalyst Romania SCA SICAR au semnat un contract în vederea cesiunii unui număr de 44.075.802 acțiuni, reprezentând 58,8355% din capitalul social al Elefant Online, repectiv un număr de 7.207.135 acţiuni reprezentând 9,6206% din capitalul social al Elefant Online, către Evolution Prest Systems S.R.L.

Efectuarea transferului propriu-zis de acțiuni de la acționarii cedenți la acționarul cesionar se va efectua în baza îndeplinirii unor condiții suspensive, condiții ce includ totodată și obținerea aprobării, din partea Consiliului Concurenței, cu privire la controlul concentrărilor economice.

Ulterior îndeplinirii condițiilor suspensive, conform prevederilor legale aplicabile, Elefant Online va informa investitorii și orice persoane interesate cu privire la indeplinirea acestor condiții suspensive”, se arată într-un comunicat publicat la Bursa de Valori București și semnat de către Sergiu Chircă, Director General Elefant Online.

Comerțul online din România are nevoie de competitor puternici

Lansat pe piață în 2010, Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2 milioane de clienți. În 2022, compania a avut o cifră de afaceri de 183,6 milioane de lei și a înregistrat o pierdere de 27,4 milioane lei. În 2021, Elefant.ro a lansat propriul marketplace, unde evoMAG este cel mai mare vendor.

evoMAG este un jucător de referință în comerțul online din România pe segmentul IT&C, electocasnice, sport&fitness, respectiv trotinete și accesorii pentru trotinete sau produse pentru casă și grădină.

Compania a fost fondată în 2005 de către antreprenorul Mihai Pătrașcu și a atras recent o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, pentru a susține dezvoltarea accelerată a companiei.

Acționarii Evolution Prest Systems sunt Mihai Pătrașcu, care deține 63,63%, Catalyst România Fund II, care are 25%, iar restul părților sociale sunt deținute de Mida Soft Business (8,12%), Mihaela Nae și Robert Popa (fiecare cu 1,22%) și Horațiu Roman cu 0,81%.

evoMAG este deja cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii sunt sinergii importante care sprijină dezvoltarea ambilor retaileri în paralel. Totodată piața eCommerce din România, ajunsă la maturitate, cu peste 50% dintre locuitori deja familiarizați cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea am considerat că o consolidare a celor două operațiuni va fi benefică atât pentru EvoMag și elefant.ro, cât și pentru utilizatorii de eCommerce din România”, a declarat Mihai Pătrașcu.