Home Logistics Comerț international Un nou joint-venture în FMCG: Alpin57Lux se aliază cu gigantul leton Food Union

Un nou joint-venture în FMCG: Alpin57Lux se aliază cu gigantul leton Food Union

Un nou joint-venture în FMCG: Alpin57Lux se aliază cu gigantul leton Food Union

Producătorul român de înghețată Alpin57Lux a anunțat semnarea unui acord de asociere cu unul dintre cele mai importante trusturi din industria alimentară la nivel global, gigantul leton Food Union, noul joint-venture marcând o nouă etapă de dezvoltare a companiei românești.  Ioan Istrate, fondatorul Alpin57Lux, devenit acționar minoritar în urma acestei tranzacții, va rămâne în continuare la conducerea companiei.

Cu o prezență puternică pe piața românească, unde activează de 22 de ani, Alpin57Lux deține o fabrică performantă la Sebeș, județul Alba și dispune de propria rețea logistică cu un parc de peste 250 de autovehicule și o rețea de distribuție la nivel național.

Brandul Alpin include peste 100 sortimente de înghețată sub diferite mărci, precum Polar Autentic, Vârtecuș, Fulg de Nea, Ice Pop sau Alpin Milk.  Sub umbrela Alpin57Lux se mai află și brandul de patiserie Romcherie, precum și cel de legume congelate Maestro Alpin.

”În 1994 am pornit ‚de la firul ierbii’ având ca ‚investiţie’ strict încrederea şi suportul  familiei. În prezent producem peste 80 tone îngheţată zilnic. Performanţa realizată de echipa formată din peste 450 angajaţi Alpin57Lux a atras atenţia acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre”, a declarat Ioan Istrate, director general şi acţionar Alpin57Lux.

“Sunt profund impresionat de tehnologia modernă şi infrastructură, precum şi de portofoliul produselor pe care Alpin57Lux îl însumează ca producător de top în industria producătoare de îngheţată din România. Este o afacere prosperă, condusă de o familie şi o echipă de profesionişti pasionaţi de categoria bunurilor de consum alimentar: îngheţată, patiserie, congelate. Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale şi viitoare în dezvoltarea Alpin57Lux în cadrul grupului de companii Food Union. Experienţa noastră în industria de lactate şi îngheţată din Ţările Baltice, Rusia, ţările nordice, foste republici sovietice, precum şi poziţionarea regională vor contribui la prosperitatea continuă a Alpin57Lux”, a precizat Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul şi proprietarul Food Union Group.

Grupul leton este axat pe distribuirea bunurilor de consum sub umbrela diferitelor mărci, asigurând în acelaşi timp soluţii personalizate pentru industria de lactate şi îngheţată. Food Union Group cuprinde trei companii în zona de producţie şi prelucrare pentru lactate şi îngheţată în Letonia (AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens şi SIA Rīgas piensaimnieks), cel mai mare producător de îngheţată din Estonia (Premia), cel mai mare producător de îngheţată din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producător de îngheţată din Norvegia (Isbjørn Is) şi Alpin57Lux.

Sediile centrale Food Union se află în Riga, Letonia. Food Union este cea mai mare companie producătoare de lactate, fiind lider de piaţă în industria alimentară şi de băuturi din Letonia.