Home Intermodal Unicom Tranzit inaugurează un terminal intermodal la Teiuș

Unicom Tranzit inaugurează un terminal intermodal la Teiuș

Unicom Tranzit inaugurează un terminal intermodal la Teiuș

Operatorul feroviar Unicom Tranzit inaugurează oficial pe data de 15 iunie terminalul intermodal de la Teiuș și lansează conexiunea feroviară Teiuș-Milano.

Trenul între Teiuș și Milano va circula o dată pe săptămână odată cu inaugurarea noului terminal intermodal de la Teiuș a cărui construcție a început în 2021.

“În ciuda provocărilor legate de pandemie și depășind momentul creșterii prețurilor materialelor de construcții precum și a lipsei forței de muncă, Unicom Tranzit a finalizat construcția Terminalului Teiuș în  trimestrul 2 al anului 2022,” se arată într-un comunicat de presă al companiei. Astfel, odată cu deschiderea noului terminal, Unicom Tranzit își consolidează poziția pe piață.  Conexiunea feroviară Teiuș – Milano, cu frecvența de un tren pe săptămână vine să completeze serviciul deja existent Vadul Siret frontieră – Constanța Port, cu frecvența de 2-3 trenuri săptămânal.

“În plus, Unicom Tranzit are în pregătire un tren săptămânal pe ruta Teiuș – Constanța Port și suplimentarea cu încă un tren săptămânal a conexiunii Teiuș – Milano, după punerea în funcțiune. Mai mult, compania urmărește și dezvoltarea unei noi conexiuni Teiuș – Duisburg, care să fie funcțională până la finalul anului 2022,” declară reprezentanții companiei.

Terminalul Unicom Teiuș reprezintă unul dintre proiectele vitale Unicom Tranzit în sectorul intermodal, având o poziție strategică în zona centrală a României, cu acces direct la rețeaua paneuropeană (coridorul IV) și la rețeaua naționala de autostrăzi. Un avantaj al terminalului este reprezentat de poziționarea pe coridorul feroviar IV, aflat în plin proces de modernizare, ce va permite creșterea vitezei trenurilor de marfă până la 120 km/h, reprezentând o rută rapidă între Curtici și Constanța.