Home Intermodal Rail Container operează primul tren de containere din China către Europa și Țările Scandinave via Middle Corridor

Rail Container operează primul tren de containere din China către Europa și Țările Scandinave via Middle Corridor

Rail Container operează primul tren de containere din China către Europa și Țările Scandinave via Middle Corridor

Operatorul de transport intermodal Rail Container va opera primul tren de containere din China pe ruta trans-caspică având ca destinație Europa Centrală și Țările Scandinave.

Primul tren bloc a plecat din gara Tuanjiecun din China către cele două destinații și va ajunge astăzi, 7 iunie 2022, în portul Constanța la bordul navei Rasul Rza.

Nava a transportat din Portul Poti din Georgia 48 de containere de 40’HC încărcate cu componente și piese auto, produse din plastic, scule și unelte, încălțăminte, textile și accesorii, echipamente sanitare și alte produse nealimentare până în Portul Constanța. Nava va fi operată în terminalul DP World din Portul Constanța, iar containerele urmează să fie încărcate pe trenul Rail Container cu destinația Ploiești – terminalul hub Intermodal Services. Ulterior, cele 48 de containere vor fi transbordate pe trenul operat de HUPAC cu destinația Budapesta/Viena/Duisburg/Rotterdam/Helsinki.

“Rail Container demonstrează profesionalismul și experiență în dezvoltarea și susținerea transportului intermodal în România. Ruta trans-caspică, o rută ce combină transportul feroviar și maritim, se dezvoltă tot mai mult și are un avantaj important al timpului de tranzit mai scurt comparativ cu transportul maritim containerizat,” a declarat Bogdan Dobre, Managing Director Rail Container.