Home Automotive Unitatea de producție automotive Continental de la Timișoara devine o megafabrică

Unitatea de producție automotive Continental de la Timișoara devine o megafabrică

Unitatea de producție automotive Continental de la Timișoara devine o megafabrică

Continental a finalizat construcția celei de-a treia extinderi a fabricii de componente electronice din Timișoara. Odată cu această extindere, unitatea de producție a grupului german devine o megafabrică. 

Investiția se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Investiția duce la creșterea suprafeței de producție cu peste 60%, respective cu peste 7.000 de metri pătrați, astfel că fabrica are circa 18.000 mp pentru producție. De asemenea, au fost adăugate locuri de parcare, o zonă tehnică, birouri și o zonă verde.

Cu această extindere, compania de tehnologie continuă să conducă schimbarea de paradigmă în producția de tehnologii pentru experiența utilizatorului auto și gruparea capacităților și competențelor de producție. Această megafabrică oferă avantaje importante, atât din punct de vedere economic, cât și tehnologic, precum și sinergii în producție și vânzări.

„Ceea ce înainte însemna cai putere de sub capotă este acum experiența utilizatorului. Pentru a satisface cererea tot mai mare a clienților noștri, trebuie să urmărim cea mai dezvoltată digitalizare, standardizare și automatizare posibile – și exact asta facem cu noua noastră strategie a megafabricilor”, a spus Lucian Mărgineanu, directorul unității de producție automotive din Timișoara.

„Continuarea implementării tehnologiilor Industriei 4.0 reprezintă un alt salt în viitor. Digitalizarea proceselor de producție, precum și folosirea echipamentelor de ultimă generație înseamnă încă un pas în asigurarea garanției calității produselor și serviciilor noastre. Așadar, în fabrica de componente electronice din Timișoara ne concentrăm pe un viitor durabil”, a adăugat acesta.

O gamă mai mare de produse pentru megafabrica Continental din Timișoara

Investiția înseamnă și punerea în funcțiune de linii de producție pentru cele mai noi tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica din Timișoara le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei automotive. Dezvoltarea locației aduce cu sine și noi locuri de muncă, atât pentru operatori, cât și pentru specialiști în zona de producție.

„Clienții noștri doresc produse inovatoare pentru a se diferenția pe piață. Megafabrica noastră din Timișoara ne oferă un avantaj competitiv în producția de soluții complexe de afișare: standardizare, automatizare și digitalizare. Standardizarea pentru unitatea de producție înseamnă calitate superioară, producție mai rapidă, reutilizare și economii. Automatizarea conduce la o scădere a sarcinilor simple și la o creștere a vitezei, în timp ce digitalizarea sprijină planificarea, simularea și optimizarea liniilor prin intermediul realității virtuale. Desigur, oamenii au făcut din toate acestea un loc minunat de muncă”, a declarat Lucian Mărgineanu.

“Noua extindere reprezintă munca și rezultatele pe care le-au avut colegii noștri de aici de-a lungul anilor. În aceste momente dificile la nivel mondial, Continental are încredere în oameni, în experiența lor și în abilitățile lor și investește în viitorul lor. Investiția în Timișoara subliniază importanța locației pentru companie, precum și încrederea în calitatea produselor și tehnologiilor realizate aici. Profităm de prezența în același loc deopotrivă a centrului de cercetare și dezvoltare și a unității de producție și creăm sinergii că conduc la o dezvoltare durabilă a companiei, la inovare și la noi idei puse în practică pentru a modela viitorul industriei automotive”, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

17 milioane de produse pe an

Fabrica de componente electronice din Timișoara produce anual peste 17 milioane de produse. Aici sunt fabricate unități de control al airbagului, sisteme electronice de parcare, unități de control pentru diferite tehnologii, precum suspensii pneumatice, servodirecție, reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișare Head-Up și Combiner Head-Up și instrumente de bord. De-a lungul timpului, fabrica s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, cel de trigenerare și altele.