Home Automotive Volkswagen va construi o nouă fabrică în Europa de Est

Volkswagen va construi o nouă fabrică în Europa de Est

Volkswagen va construi o nouă fabrică în Europa de Est

Grupul german Volkswagen a anunțat că intenționează să construiască o nouă fabrică în Europa de Est, însă aceasta nu va fi amplasată în Cehia.

Ca parte a strategiei producătorului de a demara producția de vehicule electrice, acesta va muta producția modelului Passat din Emden, Germania, unde se vor produce vehicule electrice mici și modele sedan ale mai multor branduri, la fabrica Skoda din Kvasiny, Cehia. Astfel, asamblarea Passat se va face din 2023 în aceeași unitate cu Skoda Superb și Kodiaq SUV, iar producția pentru Skoda Karoq și SEAT Ateca va trebui relocate într-o nouă unitate de producție, amplasată într-una din țările Europei de Est. În prezent, grupul Volkswagen are o singură unitate de producție aici, fabrica Audi din Gyor, Ungaria.

Producătorul german a anunțat pentru următorii cinci ni de 44 miliarde euro în electro-mobilitate conducere autonomă, servicii de mobilitate și digitalizarea vehiculelor. Volkswagen plănuiește să lanseze 50 de noi modele electrice pentru brandurile sale în următorii ani, toate având la bază platforma de electrificare modulară.