Home Solutii Volvo Trucks, cu flota permanent sub control

Volvo Trucks, cu flota permanent sub control

Volvo Trucks, cu flota permanent sub control

Producătorul Volvo Trucks reușește, ca de fiecare dată, să ia prin surprindere piața vehiculelor comerciale. Fiecare serie nouă este mai bună, mai eficientă, dar și mai sigură. Și bineînţeles mai elegantă, cu un interior cât mai confortabil pentru şofer. Dar nici proprietarul nu este uitat, deoarece acesta se aşteaptă la un consum cât mai redus de combustibil, o durată de viaţă cât mai mare, timpi cât mai mari între două întreţineri programate şi bineînţeles, dacă se poate, fără probleme tehnice, indiferent de numărul de kilometri.

Deşi poate părea un pic dificil ca un camion intens utilizat să meargă „ceas” întreaga sa durată de utilizare, producătorul suedez anunţă, odată cu lansarea noii sale game de camioane Volvo FH, că şi imposibilul este posibil, graţie sistemului Volvo Action Service On Call.

Cheia acestei reuşite o reprezintă noua structură electronică a seriei Volvo FH. Utilizând o unitate de comunicaţii cunoscută sub numele de poartă telematică (Telematics Gateway), autocamionul poate fi conectat de la distanţă prin intermediul reţelei GSM. Aceasta permite atelierului service să monitorizeze starea autovehiculului chiar şi când acesta este în cursă, urmărind, de exemplu uzura frânelor şi a ambreiajului sau starea bateriei şi a filtrului uscătorului de aer.

„Acum, pentru că atelierul poate vedea uzura reală, poate amâna sau avansa data următoarei vizite la service, după cum este nevoie. Acest lucru permite companiei de transport să evite vizitele inutile la atelier, mărind astfel disponibilitatea autocamionului“, declară Christian Gustavsson, manager de service la Volvo Trucks.

Pentru că atelierul este în permanenţă la curent cu starea autocamionului şi poate citi anticipat codurile de eroare, fiecare lucrare în service poate fi pregătită şi realizată mai eficient şi mai rapid. Noua serie Volvo FH este construită să dureze. Categoric, calitatea este pe primul plan atât pentru Volvo, cât şi pentru clienţii săi. Cu toate acestea, este dificil să eviţi în totalitate imobilizările neplanificate. Totuşi, deoarece atelierul poate urmări online starea autocamionului, întreţinerea şi reparaţiile pot fi planificate din timp şi în funcţie de programul operaţional al clientului.

Astfel, se micşorează simţitor riscul opririlor neplanificate. Iar când, totuşi, acestea apar, informaţiile primite prin telemetrie permit atelierului să ajungă la autocamion pregătit corespunzător pentru a rezolva problema şi pentru a repune autovehiculul pe şosea în cel mai scurt timp posibil.

Tradiţia Volvo este recunoscută, atunci când vorbim de sisteme de supraveghere şi control on-line. Astfel, sistemul de management al flotelor, Dynafleet reprezintă în prezent un partener de neînlocuit atunci când vorbim de eficienţă, acesta putând oferi o reducere a consumului de combustibil de până la 7%. Sistemul de supraveghere GPS este dotat cu hărţi detaliate ce pot oferi informaţii despre şoferi şi vehicule. Astfel, în fiecare moment pot fi obţinute date despre locaţia mărfii şi chiar despre starea ei, de exemplu dacă vorbim de transporturi sub temperatură controlată. De asemenea, acolo unde există mai multe camioane disponibile şi se pune problema transportării mărfii în timpul cât mai scurt, Dynafleet poate calcula drumul optim, cel mai apropiat camion disponibil, ce are şi capacitatea de a îndeplini cerinţele transportului respectiv fiind imediat informat.

Acest sistem avansat de control poate îndeplini pentru şofer sau pentru companie mai multe sarcini. Astfel, arată cum pot fi reduse costurile de transport, monitorizează timpii de conducere şi odihnă pentru a obţine o eficienţă maximă, supraveghează întreaga flotă şi oferă un control permanent al camioanelor, în plus prin serviciul de mesagerie oferă posibilitatea de a comunica rapid şi eficient, cu costuri reduse.