Home Logistics 3 PL XPO Logistics devine GXO Logistics, al doilea cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate din lume

XPO Logistics devine GXO Logistics, al doilea cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate din lume

XPO Logistics devine GXO Logistics, al doilea cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate din lume

XPO Logistics a dezvăluit noua identitate a diviziei sale de logistică – GXO Logistics, ca parte a noii strategii a companiei anunțate în decembrie anul trecut.

Brad Jacobs, CEO XPO Logistics, a declarat “Astăzi am făcut un pas important și entuziasmant către dezvoltarea segmentului nostru de logistică. Noua companie se numește GXO – trei litere care definesc oportunitățile transformative pe care le punem în joc pentru clienți, angajați și acționari, salutând în același timp moștenirea XPO. GXO va duce această moștenire mai departe ca o companie publică independentă, având numeroase mijloace pentru a atinge adevăratul potențial în domeniul logisticii.”

Beneficiind de numeroase investiții în tehnologie ca parte a XPO, GXO se află într-o poziție puternică pentru a capitaliza creșterea din ecommerce și retailul omnichannel, creșterea cererii pentru automatizare din industria FMCG și capapbilitățile digitale, dar și de tranziția companiilor către externalizarea serviciilor de supply chain. GXO se va concentra pe prioritățile sale strategice și pe baza sa de clienți formată din companii de top la nivel global.

În decembrie 2020, XPO a anunțat că intenționează să dezvolte segmentul de logistică al grupului și să creeze două companii de sine-stătătoare care să se concentreze pe segmentele de transport și logistică. După separarea celor două companii, XPO va rămâne un furnizor global de servicii de transport, în special pe segmentul LTL și freight forwarding. În ceea ce privește GXO, declară reprezentanții XPO, compania va fi al doilea cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate la nivel global.